Trenéři po zápase na Žižkově hodnotili

Po utkání na Žižkově se k zápasu vyjádřili oba trenéři.

Po domácím vítězství nad ostravským Baníkem (2:1) a utrápené výhře nad tápajícím Prostějovem (2:1) přišlo trpké vystřízlivění. Áčko následně nezvládlo další domácí souboj s Táborskem (1:3), o uplynulém víkendu si dokonce z Žižkova přivezlo vysokou porážku 0:5. A přitom úvod pražského střetnutí vůbec nenapovídal, že by Valcíři měli takto ostudně prohrát. „Začátek zápasu jsme měli ve svých hlavách i rukách. V podstatě jsme měli v první čtvrthodině pět rohových kopů a možná jsme v této fázi hry i dominovali. Pak ale přišel rohový kop domácích, špatné pokrytí jejich hráče a inkasovaný gól. V průběhu následných deseti minut jsme dostali další dvě branky, což byl pro nás hodně těžký úder,“ komentoval průběh prvního poločasu trenér MFK Frýdek-Místek Miroslav Nemec.

„Ve druhé půli jsme se pak snažili sestavu přeskupit, do hry se dostali i naše mladé pušky (Hamšík, Hykel, Fukala). Po hrubých chybách jsme ale znovu dvakrát inkasovali. Mohli jsme výsledek i okrášlit, ale Peter (Nworah) svou šanci neproměnil,“ uzavřel hodnocení Nemec.

A co náš trenér svým svěřencům po utkání nejvíce vyčítal?

„Asi to, že se po druhém góle takhle vzdali. Cítil jsem z nich určitou rezignaci. Chyběla mi větší vůle a agresivita s výsledkem ještě něco udělat,“ svěřil se frýdecko-místecký trenér.

Toho navíc trápí i naše žalostná defenzíva. Vždyť se 40 inkasovanými góly patříme společně s posledním Prostějovem k nejhůře bránícím týmům FNL. „Tohle už není o jedincích, či dvou hráčích, to je o celém kolektivním pojetí naší defenzivní hry. To jak se prezentujeme, je nejen vizitka týmu, ale i mě, jako trenéra. Zkusili jsme hrát tentokráte vzadu jinak, kdy nastoupil ve stoperské dvojici Berežný,“ řekl Nemec, který se v Praze musel obejít rovněž bez nemocného útočníka Martina Vyskočila.

Kouč Pražanů, David Vavruška, mohl po druhém pětigólovém vítězství svého celku mluvit přeci jen v lepším rozpoložení. „Podobně jako v Sokolově, i nyní byl soupeř ze začátku utkání lepší. Frýdek-Místek vstoupil do zápasu lépe než my, byl dobře připravený a zhruba do pětadvacáté minuty byl lepší. Je to jedna z věcí, na které se musíme zaměřit a zapracovat na ní. Naopak musím vyzdvihnout velice dobře zahrávané standardní situace, které nacvičujeme, a není to nic na náhodu. A právě v době, kdy byl soupeř lepší, jsme si standardní situací pomohli. Následný gól nás uklidnil, začali jsme hrát svou hru a opět jsme byli velice produktivní. Pozitivní věcí je zároveň to, že pracujeme a vystupujeme jako tým. Jsme nyní na vítězné vlně, ale na druhou stranu nás čekají nesmírně těžké zápasy, které teprve ukážou, jak na tom jsme, byť k Frýdku-Místku samozřejmě chováme velký respekt,“ řekl Vavruška.