Valcířům začala zimní příprava

Dovolená skončila, Valcíři nastoupili dnes odpoledne k prvnímu tréninku v letošním roce.

Bez výrazných změn zahájili v pondělí odpoledne naši A muži přípravu na jarní odvetnou část Fortuna národní ligy. Trenéru Miroslavu Nemcovi se na úvodním tréninku hlásila dvacítka fotbalistů, v tréninkovém úboru nechyběl ani záložník Tomáš Hykel (na fotografii vpravo), o kterého projevil zájem ostravský Baník. "Momentálně mezi oběma kluby stále probíhají jednání. Jde o to, že Tomáš je mladý kluk, který se chce ve své kariéře posunout někam dále, což všichni chápeme. Chce odejít do týmu, který má teď ambice postoupit do ligy, ačkoliv hraje ve stejné soutěži jako my. Jednání probíhají, ale jsou zatím bez výsledku. Až bude něco konkrétního, budeme naše fanoušky na webových stránkách hned informovat," prozradil sportovní manažer A týmu Marek Čech.

V týmu Valcířů nebude na jaře působit útočník Lukáš Stratil a krajní záložník Patrik Krčula. "Lukášovi skončila v našem klubu smlouva z Plzně a o jejím případném prodloužení jsme ani s hráčem, ani s plzeňským klubem, nejednali. S Lukášem jsme se následně rozloučili a poděkovali mu za služby, které pro Frýdek v minulých měsících odvedl. Co se týče Patrika Krčuly, tak ten je stále naším hráčem. V těchto dnech jsme mu povolili zkoušku ve slovenské Senici. Jak vše nakonec dopadne teď nejsem schopen říci. Každopádně Patrikova vytíženost v podzimních zápasech nebyla podle našich představ i samotného hráče. Chceme jej tedy uvolnit někde na hostování, do klubu, kde bude dostávat více příležitostí," řekl k odchodům obou hráčů Marek Čech. Dalším hráčem, který ve Frýdku-Místku nebude v jarních odvetách působit, je záložník Ondřej Ruml. Tomu skončilo hostování. Zdravotní stav nejspíš v nejbližších měsících nepustí na hřiště ani středopolaře Ľubomíra Willwébera. Tomu naopak přejeme brzké uzdravení.

Stalo se tradicí, že se do přípravy vždy zapojí domácí odchovanci. Na úvodním tréninku se představila trojice našich dorostenců Michal Fukala, Jan Fukala a Michal Hladík. K týmu by se v průběhu dalších dnů měli připojit i další zkoušení, či vytipovaní, fotbalisté. "Samozřejmě jsme v klubu přes zimu nespali a nějaké příchody budou. Co můžu říct, tak čtyři hráči by k nám měli přijít na zkoušku a čtyři hráči, kteří k nám přijdou jako kmenoví hráči. Ty jsme si naopak ke zkoušce vyhlédli. Zatím ale nemůžu nic konkretizovat, jelikož ani jeden se ještě do přípravy s áčkem nezapojil. V momentě, kdy se tito fotbalisté zapojí do tréninkového procesu, budu moci fanoušky informovat. Nerad bych teď plácl jména, posty a tyhlety věci a pak se stane cokoliv. Nechci mluvit nic napřed, ale až bude vše konkrétní," zdůraznil Čech.

Valcíře čeká v přípravném období deset přátelských utkání. To první odehrají svěřenci trenéra Nemce ve středu 18. ledna v rámci zimního turnaje Tipsport liga a soupeřem Frýdeckých bude nováček FNL z Vítkovic (ten už má za sebou první turnajový zápas, kdy u nás ve Stovkách prohrál se slovenským Popradem 2:4). Koncem ledna pak A muži absolvují krátké soustředění v nedaleké Korni. "Díky Tipsport lize máme vlastně přípravu v domácích podmínkách. Ve Stovkách budeme kromě umělé trávy využívat i posilovnu. Na trénincích se zaměříme na CrossFit, což je takové specifické cvičení kondičního a silového charakteru. Aby ale nebyla příprava pouze na stejném místě a nevznikla mezi hráči určitá ponorka, rozhodli jsme se ještě pro krátké soustředění v Korni. Ať se kolektiv ještě více stmelí. V rámci toho soustředění odehrajeme dva přípravné zápasy. Na druhou stranu zas ta příprava nebude až tak šíleně dlouhá, takže klukům to brzy uteče. Je jasné, že zimní přípravu nemá nikdo rád, ale v dnešní době to není už jen o tom běhání. Je tam spousta zápasů, takže tu kondici budou nabírat i v rámci hry, což je bude určitě bavit více," dodal Marek Čech.


Více fotografií najdete na facebooku MFK FM