Derby starých gard vítěze nakonec nemělo

Na sklonku roku se opět ve Stovkách sešli nejen bývalí, ale také i stále ještě aktivní fotbalisté Válcoven a Slezanu Frýdek-Místek. Hrálo se totiž tradiční Silvestrovské derby.

Již posedmé se v poslední prosincový den sešli ve frýdeckých Stovkách fanoušci a také bývalí či současní fotbalisté, aby si v Silvestrovském derby připomněli časy minulé, kdy ještě v aktivní éře dělali fotbalovou radost nejen sobě samým, ale především svým fanouškům. Hrálo se totiž tradiční derby mezi frýdecko-místeckými rivaly - Válcovny vs. Slezan.

Tentokráte derby hráčů nad 50 let vítěze nepoznalo. Stalo se tak již potřetí v historii této tradice, vůbec poprvé se ale oba celky rozešly s bezbrankovou remízou. "Slezanští nám statečně odolávali, bohužel jsme jim tu rozhodující branku nakonec nevstřelili," komentoval průběh sedmého vzájemného derby obránce Valcířů Karel Orel.

Ještě než oba frýdecko-místecké celky vyběhly v zahajovacích sestavách na umělý trávník ve Stovkách, došlo ke slavnostní chvilce, kdy bývalý vynikající brankář Válcoven a nyní asistent trenéra A týmu a také i trenér brankářů Svatopluk Schäfer, předal společně s bývalým vynikajícím útočníkem a kanonýrem Lipiny Jozefem Marchevským věcné dary trenéru Jánu Zacharovi, který počátkem prosince oslavil své nádherné životní jubileum. Mezi gratulanty byli i zástupci klubu MFK Frýdek-Místek Radim Mamula a Libor Koval. Následně si s legendárním trenérem potřásli pravicí i všichni zúčastnění hráči.

VÁLCOVNY – SLEZAN NAD 50 LET 0:0

Rozhodčí:
Ostřanský.

Válcovny: Sostřonek – Bilas, Zaduban, Z. Klepáč, Orel, Punda – Hlaváč, Onufer, Smatana, I. Kohut, Papadopulos – Hořínek, Pavlidis, Somr.

Slezan: Smolík – Štochl, Pěcháček, Lisický, Bauman, Dal. Damek – Bernfeld, Ondra, Král, Juřík, T. Chlebek, Harabiš – Myšinský, Fabík.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek