SK Sigma Olomouc - FK Frýdek-Místek 1:0

Stále věříme a stále bojujeme!
27.kolo (10.5.2017) | Andrův stadion
SK Sigma Olomouc - FK Frýdek-Místek
1:0


Komentář

Zápas v Olomouci jsme vůbec nerozehráli dobře. Už v první minutě fauloval na pravé straně naší obrany Pavol Ilko. Centr z přímého kopu byl naší obranou nedůrazně odvrácen k úplně nepokrytému kanonýrovi domácích Jakubu Plškovi, který napálil míč s lehkou pomocí břevna do sítě - 1:0. Po celý první poločas se pak hrál fotbal spíše mezi šestnáctkami. O něco aktivnější byli sice domácí, ale výraznější tlak ani šance si nevytvořili. Stejně tak i Valcíři troskotali na organizované obraně Sigmy a případné centry do vápna řešil brankář domácích. Za zmínku stojí hlavně dvojí střídání na straně domácích pro zranění. Do druhého poločasu nastoupili hráči Lipiny s touhou po vyrovnání a zvýšenou aktivitou. Už ve 48. minutě vydařeně vypálil z dálky Pavol Ilko, ale jeho dělovku zastavila tyč domácí branky, která se pravděpodobně ještě nyní chvěje! Gólman Hanáků se za míčem jen ohlédl! Další průběh zápasu připomínal první poločas, mírně aktivnější byli naši, kteří viděli, že mají šanci alespoň na bod z tohoto utkání. Snaha o vyrovnání otevírala vrátka v naší obraně, do které se pak snažili domácí vniknout a rozhodnout zápas. To se jim nedařilo i díky bezchybnému Mihálkovi, který si ještě v nastavení dovolil parádičku a kličkou se elegantně zbavil dotírajícího Plška. Bohužel ani z této akce se nám již nepodařilo pořádně ohrozit branku domácích, a tak utkání skončilo naší porážkou.

A protože Sokolov porazil Znojmo 1:0 a Vítkovice nečekaně remizovaly s Baníkem 2:2, máme na sestupovou příčku náskok čtyř bodů. V dalším kole, které se odehraje již tento víkend, zajíždí Vítkovice na hřiště do Vlašimi a Sokolov hraje v Ostravě s Baníkem, který ještě musí bojovat o postup do první ligy s Opavou. Mají před ní nyní jen tříbodový náskok. „My se nemůžeme a nechceme ohlížet na výsledky ostatních týmů. Máme vše ve svých rukách a chceme si záchranu uhrát sami, nejlépe již teď v neděli,“ zmínil kapitán týmu Petr Literák.

Zápas sledovala desítka hostujících fandů, kteří byli slyšet po celý zápas daleko více, než hrstka domácích fans! Těmto hrdým lipinským rytířům patří obrovské DÍKY!

SK Sigma Olomouc - MFK Frýdek-Místek 1:0 (1:0)

Branka: 2. Plšek. Rozhodčí: Adámková - Caletka, Polák. ŽK: Habusta - Šichor. Diváci: 1655.

Olomouc: Reichl – Sladký, Štěrba, Škerle, Jemelka (37. Petr) – Zahradníček (19. Falta), Houska, Habusta, Plšek, Vichta (77. Ambrozek) – Yunis. Trenér: Václav Jílek.

Frýdek-Místek: Mihálek – Švrček, Klabník, Spasojević (77. Termanowski), Ilko – Nworah, Šichor, Slaninka, Berežný – Šumský, Šafner. Trenér: Leoš Kalvoda.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (trenér Frýdku-Místku): Zápasu by zřejmě více slušela remíza. Bohužel, inkasovaná branka hned v úvodu utkání narušila naše plány. Do zápasu jsme nastoupili bez některých hráčů, Literáka, Byrtuse, Vyskočila a Hykela, kterého nahradil v základní sestavě mladý Šafner a vůbec se neztratil. Domácí hráli také bez některých opor, například bez Buchty v brance, a hlavně bez střelce Chorého. Chtěli jsme dnes uspět, ale opět se nám to nepovedlo. Škoda té Ilkovy rány, která skončila na tyčce. Bylo by to určitě veselejší. Musíme napnout všechny síly a soustředit se na zápas se Znojmem, kdy už musíme vyhrát.



Václav Jílek (SK Sigma Olomouc): Soupeř předvedl bojovný výkon, cestu za třemi body nám znepříjemnil. Po rychlém vedení jsme už klasicky nedokázali dát druhou uklidňující branku. Změny v sestavě se všechny úplně nepovedly, což se na výsledku i částečně projevilo. Výkon z naší strany nebyl kompaktní a ve střeleckých pozicích jsme si nepočínali tak chytře, jako v předešlých zápasech. S titulem je samozřejmě spokojenost, ale naše rezervy jsou pořád velké.