FK Frýdek-Místek - FK Baník Sokolov 1:1

This text will be replaced
Tornádo se nekonalo, touha uspět svazovala nohy.
26.kolo (6.5.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Baník Sokolov
1:1


Komentář

Očekáváné důležité utkání začali Valcíři velice dobře. Už ve třetí minutě po Šumského přímém kopu se míč odrazil zpět do pole, byl ovšem ihned vrácen do šestnáctky, kde stál Adam Ševčík, míč si zpracoval, a křižnou střelou překonal brankáře hostů Belaně – 1:0! A vypadalo to, že bychom mohli získat veledůležité body do tabulky. Opak byl však pravdou. Sokolovští se otřepali a převzali iniciativu. V desáté minutě po kombinaci napálil Provod břevno Mihálkovy branky a obrana Lipiny odklidila míč na roh, po němž navíc Dobrotka hlavičkoval těsně vedle domácí brankové konstrukce! V 11. minutě musel střídat pro zranění Tomáš Hykel, kterého nahradil Peter Nworah. Hosté si vytvořili tlak, ze kterého se jim nakonec podařilo vyrovnat. Po pravé straně unikl až do šestnáctky hostující Dvořák, kde jej stíhal neúnavný kapitán naší družiny Petr Literák. V souboji sokolovský hráč upadl a ozvala se píšťalka rozhodčího. Ačkoli to v první chvíli vypadalo, že hlavní arbitr udělí Dvořákovi žlutou kartu za simulování, po krátkém váhání však ukázal na penaltový puntík! Míč si připravil kapitán hostí Petr Glaser a střelou k levé tyči naší branky nedal Matejovi Mihálkovi šanci - 1:1. V 27. minutě musel střídat i Pavol Ilko, který si odnesl zranění z ostrého souboje s jedním ze sokolovských hráčů. Nahradil jej Olda Byrtus. Koncepce hry Valcířů byla tedy dvojitým střídáním narušena. Na hřišti to znamenalo, že iniciativu převzali hosté a pokoušeli se otočit gólový stav utkání. Vytvořili si několik standardních situací, ale naštěstí k vážnému ohrožení lipinské branky nedošlo. Naši hráči se v těchto chvílích na hřišti spíše hledali. Po prvním poločase tedy na ukazateli svítil nerozhodný stav 1:1.

Do druhé části hry nastoupili naši hráči s velkou touhou strhnout vítězství na svou stranu. Snažili se kombinovat, ale velká chuť po vítězství a také zhoršující se terén jim společně svazovaly nohy. Vytvořili jsme si několik možností, ale ani Švrček a po něm Šumský se Ševčíkem neuspěli. Naši hráči měli více ze hry, Sokolov se soustředil spíše na obranu a chtěl podnikat brejky do naší obrany, která však již fungovala téměř bezchybně. Ale nakonec to mohli být paradoxně právě hosté, kteří měli blíže ke třem bodům! V 86. minutě se dostal k míči na hranici šestnáctky Medveděv, posunul si jej k brance a vystřelil! Jeho pokus však fantastickým vyběhnutím zneškodnil Matej Mihálek! Ve zbývajícím čase se již nic převratného neudálo a zápas tak skončil remízou, která pro náš tým zatím neznamená jistotu záchrany soutěže.

MFK Frýdek-Místek – FK Baník Sokolov 1:1 (1:1)

Branky: 3. Ševčík – 17. Glaser. Rozhodčí: Berka - Vlček, Petřík. ŽK: Nworah, Byrtus, Ševčík, Slaninka – Glaser, Krajačić, Přeučil. Diváci: 479
Frýdek-Místek: Mihálek – Švrček, Klabník, Literák, Ilko (27. Byrtus) – Hykel (11. Nworah), Šichor (88. Spasojević), Slaninka, Berežný – Šumský, Ševčík. Trenér: Leoš Kalvoda.
Sokolov: Belaň – Dobrotka, Krajačić, Medvěděv, Ševčík – Glaser, Kosak (64. Přeučil), Machek, Zorvan (89. Sadílek) – Jakub Dvořák II., Provod. Trenér: Vítězslav Hejret.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (trenér Frýdku-Místku): Zápas jsme začali velice dobře, ale po gólu jsme umožnili Baníku vrátit se do hry. Nešťastná penalta a Sokolov zavětřil šanci a nedával nám příliš prostoru. Celý druhý poločas se odehrával ve znamení touhy našich hráčů nejen již konečně zvítězit, ale také ukázat všem fanouškům, že fotbal hrát umí. Bohužel se strhnout vítězství na naši stranu nepovedlo.