FK Viktoria Žižkov - FK Frýdek-Místek 5:0

Pod žižkovskou věží se nám opět nevedlo, domácí Viktoriáni nám nasázeli pět branek.
21.kolo (9.4.2017) | Seifertova
FK Viktoria Žižkov - FK Frýdek-Místek
5:0


Komentář

Poslední a vlastně jediné vítězství nad žižkovskou Viktorií se datuje na září roku 2014. To jsme v domácím prostředí zdolali Pražany díky brzkému gólu Martina Matúše. Od té chvíle na výraznější úspěch s tímto soupeřem čekáme a po nedělním dopoledni je jisté, že to v letošní sezoně již nenapravíme.

Zatímco naši fotbalisté z úvodních 5 rohů nevytěžil nic, domácí udeřili hned z toho prvního, který zahrávali ve 23. minutě. To se míč dostal od Podrazkého až k Dočekalovi, který hlavou otevřel skóre utkání – 1:0. Ze hry pak uplynuly další dvě minuty a Pražané se mohli radovat podruhé, tentokráte po autovém vhazování. Do střelecké listiny se zapsal krásnou ranou do šibenice Engelmann – 2:0.

Ve 27. minutě mohlo být ještě hůře, ale brankář Prepsl naštěstí vychytal ránu Urbance, který si naběhl na přesný centr Pardubského. Třetí branky se ale domácí celek přeci jen dočkal. Krátce před přestávkou si na Haškovu přihrávku seběhl Engelmann, který pravačkou nedal vybíhajícímu Prepslovi šanci – 3:0. Pro Valcíře to byla docela velká sprcha, stejně jako pro skupinku našich fanoušků, kteří v nedělním ránu přijeli Valcíře do Prahy povzbudit.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. V 57. minutě jsme poprvé střídali, kdy se místo Spasojeviče postavil do středu zálohy mladý Hamšík. Ten se ale neuvedl zrovna nejlépe, když krátce po svém příchodu chyboval v rozehrávce, Žižkovští podnikli rychlý výpad na naší polovinu a po Podrazkého centru se znovu hlavou prosadil Dočekal – 4:0. Asi největší příležitost ke skórování jsme měli po hodině hry, kdy se k zakončení dostal Ševčík. Jeho pokus si nakonec cestičku za Hrubešova záda nenašel.

Domácí příznivci se hlasitě dožadovali páté branky, což jim nakonec spnil Engelmann. Ten se na levé straně dostal v 72. minutě po naší chybě k míči a už si to pelášil zcela osamocený na brankáře Prepsla. Toho si obhodil a následně střelou do prázdné branky završil svůj hattrick, což se mu naposledy povedlo na podzim, kdy stejný počet branek vstřelil i Třinci.

V posledních vteřinách zápasu se zaskvěli ještě oba brankáři. Ten náš nejprve vychytal střídajícího Volka, na druhé straně si na Hrubeše zase nepřišel Nworah. Žižkovští si tedy udrželi domácí neporazitelnost, Valcířům nezbývá nic jiného než po dvou porážkách v řadě nabrat síly a v sobotu 15. dubna porazit v domácím prostředí České Budějovice. Duel s Jihočechy má výkop stanoven na 16.30 hodin.

K zápasu se vyjádřil také krajní obránce Michal Švrček. "Utkání jsme začali dobře. Takových dvacet minut jsme hráli, drželi míč, vypracovali si spoustu standardních situací. Pak jsme ale z jejich prvního rohu dostali gól, vzápětí takový spíš nešťastný a třetí do poločasu. V půli jsme si řekli, že se zápas ještě dá otočit. Oni zalezli a čekali na naše chyby v rozehrávce. No a právě po našich hrubkách jsme ještě dvakrát inkasovali. Nakonec jsme mohli dát alespoň čestný úspěch, ale neproměnili jsme samostatný nájezd na jejich gólmana," řekl Švrček.

FK Viktoria Žižkov - MFK Frýdek-Místek 5:0 (3:0)

Branky: 25., 39. a 72. Engelmann, 23. a 59. Dočekal. Rozhodčí: Dubravský – Batík, Vodrážka. ŽK: Čapek, Opluštil, Dočekal – Spasojevič, Hykel, Literák. Diváci: 1535.

Žižkov: Hrubeš – Hašek, Opluštil, Švejdík, Pardubský – Čapek, Podrazký, Krystan - Urbanec (68. Trýzna), Dočekal (76. Telnar), Engelmann (83. Volek). Trenér: David Vavruška.

Frýdek-Místek: Prepsl – Ilko, Literák, Berežný, Švrček – Byrtus, Šumský, Spasojevič (57. Hamšík), Slaninka (85. M. Fukala) – Nworah – Ševčík (66. Hykel). Trenér: Miroslav Nemec.

Ohlasy trenérů


Miroslav Nemec (trenér Frýdku-Místku): Začátek zápasu nebyl z naší strany špatný. Zahrávali jsme pět rohových kopů, ze kterých jsme ale nic nevytěžili. Následně přišel rohový kop soupeře a špatné pokrytí jejich hráče. Inksovali jsme a v následujících deseti minutách pak soupeř dokázal vstřelit další dvě branky. To byl pro nás velmi těžký úder. Ve druhém poločase jsme do hry vpustili naše mladé pušky a po dalších dvou hrubých chybách jsme znovu dostali góly. Konečný výsledek se mohl i vylepšit, bohužel šance Ševčíka a Nworaha jsme nedotáhli až do konce. Žižkov vyhrál naprosto zaslouženě.