FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava 2:1

This text will be replaced
Ve šlágru 18. kola Valcíři porazili před zcela zaplněným stadionem favorizovaný Baník Ostrava 2:1.
18.kolo (11.3.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava
2:1


Komentář

Lepší vstup do zápasu si domácí fotbalisté ani přát nemohli. V 5. minutě zahrával od hostující střídačky standardní situaci Šumský, míč se následně dostal k frýdeckému kapitánovi Literákovi, který z otočky a s pomocí teče jednoho z ostravských fotbalistů překonal brankáře Vaška - 1:0. Lipina se ujala brzkého vedení, jenže o něj o pár minut později přišla. V 19. minutě chyboval Mihálek, když neudržel v rukou centrovaný míč a Hlinka dotlačil míč za brankovou čáru - 1:1. Derby tak začalo nabírat na obrátkách. Ostravští fanoušci, kteří byli ve Stovkách hodně slyšet, hnali své ovečky ke zteči. Valcíři naopak statečně bojovali, za což byli po změně stran i odměněni. V 70. minutě v první šanci nejprve Vyskočil neuspěl, míč se však znovu odrazil k frýdecko-místeckému útočníkovi a ten jej následně nůžkami poslal za záda ostravského gólmana - 2:1!!

"Martinovi na tréninku musím vyčinit. To se už první jeho šance měla proměnit," usmíval se po zápase viditelně spokojený kouč Valcířů Miroslav Nemec. Ten pak výkon olomouckého rodáka vyzdvihl. "Vysky je zkušeným fotbalistou, což nakonec i ukázal. Nebudu ale chválit jen jeho, za dnešní vítězství si totiž zaslouží pochvalu úplně všichni. Přesně pro tento moment se kluci dva měsíce tvrdě připravovali," dodal Nemec.

"Dnes byl k vidění víc boj, než samotný fotbal. Kluky jsem vybízel k tomu, že pokud to půjde, ať se tady snaží o kombinační hru. Bylo však poznat, že domácí byli větší a silnější. Bohužel jsme si nechali dát ze standardky brzký gól. Na to jsme se celý týden připravovali. Pak jsme dokázali vyrovnat a měli i více ze hry. Takový je bohužel fotbal. Co mám říct pak k tomu, že Mondek nedá z metru gól. Kluci zápas ale odmakali," hodnotil derby ostravský lodivod Vlastimil Petržela.

"Výsledek je vždy závislý od předvedené hry. No a naše hra nakonec splnila všechny parametry, které jsme mohli na tomto hřišti předvést. Mě nezbývá nic jiného, než klukům za tohle vítězství poděkovat," začal s hodnocením zápasu domácí trenér Miroslav Nemec. "Na utkání jsme byli maximálně připraveni. Možná k tomu pomohlo i to, že jsme ve Vlašimi první poločas odehráli opravdu špatně. Hráči se poučili, dnes to byl úplně jiný výkon. Atmosféra? Něco úžasného...už v Ostravě se hrálo před výbornou kulisou. Mě hodně těší, že jsme naše fanoušky nezklamali, moc jim děkujeme za podporu a přízeň," dodal domácí trenér.

MFK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky:
5. Literák, 70. Vyskočil - 19. Hlinka. Rozhodčí: Zelinka - Polák, Podaný. ŽK: Slaninka, Byrtus, Šumský, Nworah - Pokorný, Helešic, Vašek. Diváci: 6200.
Frýdek-Místek: Mihalek - Ilko, Literák, Klabník, Švrček - Spasojević (78. Berežný) - Byrtus (77. Šichor), Šumský, Slaninka - Vyskočil - Ševčík (66. Nworah). Trenér: Miroslav Nemec.
FC Baník Ostrava: Vašek - Breda (46. Celba, 67. Mondek), Pokorný, Mešaninov, Helešic - Mičola, Hlinka, Hrubý - Sus, De Azevedo (70. Urgela), Stáňa. Trenér: Vlastimil Petržela.