Přehled zápasů v týdnu od 17. 4. do 23. 4.

Přehled utkání týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 17. do 23. dubna 2017.

MUŽI

MFK Vítkovice - muži 3:2 (2:1) - branky FM: Berežný, Hykel

muži - FK Pardubice 0:0

DOROST

mladší dorost U17 - Vysočina Jihlava 1:3 (0:3) - branka FM: 43. J. Fukala 1:3 (Blahuta)
Sestava FM: Liberda (41. Blažek) - Koval (63. Chýlek), Kožušník, Alexis Akritidis, Veselka (41. D. Bystroň) - Kudláček - Dryák, Blahuta - Želazko (41. Malík), Zima (41. Plewa), J. Fukala. Trenéři: Jan Žižka a Robert Černý.
O celém utkání rozhodla první dvacetiminutovka, a tu jsme odehráli přímo katastrofálně, když jsme po dvaceti minutách prohrávali 0:3. Neustále se budu opakovat, ale pokud se budeme dopouštět tolika individuálních chyb, tak vítězit budeme těžko. Druhý poločas byl už o něčem jiném, ale to bylo i tím, že soupeř to ve druhém poločase trochu podcenil a my si vypracovali slibné šance ke skórování. Je potřeba zvednout hlavy a připravit se na Brno, se kterým hrajeme tuto sobotu.

mladší dorost U16 - Vysočina Jihlava 1:1 (0:1) - branky FM: 33. 0:1, 45. D. Maceček 1:1
Sestava FM: Hasalík – Dudek, Šostý, L. Maceček (66. Al. Akritidis), Pavela – Strouhal, Forch – Křenek, An. Akritidis, Procházka – D. Maceček (68. Kováč). Trenéři: Radomír Hlaváč a Petr Schmidt.
„V dnešním utkání jsme opět prohospodařili slibné příležitosti ke vstřelení branky. Bez toho abychom je proměňovali vyhrávat nebudeme. Zatím jsme ve stavu, kdy nám ve finální fázi schází větší kvalita ať už technická či myšlenková. Co se naší hry týče, tak tam střídáme dobré momenty s horšími. Snažíme se o rozehrávku, snažíme se kombinovat, po ztrátě míče napadat soupeře a přecházet do rychlých protiútoků. To je pozitivní, a za to kluky chválíme. Ne vždy se nám ale v těchto situacích daří být rychlí a zároveň přesní. Hlavně před brankou soupeře na nějakých třiceti metrech, kde jsou velké nároky na kvalitu provedení. Tady máme co zlepšovat,“ krátce zhodnotil utkání trenér Radomír Hlaváč.

FK Šumperk - starší dorost U19 1:3 (1:3) - branky: 13. Velička 0:1, 15. 1:1, 25. Šohaj 1:2, 33. Velička 1:3
Sestava FM: Filipec - Hruška, Kublák, Hamšík, Ciesarík - Hladík (75. M. Hammer), Mrkvička, Pánek (80. Karas), J. Fukala (70. Wojčík) - Šohaj (85. Jeřábek), Velička. Trenéři: Josef Sláma a Radek Punda.
V utkání se hrála kopaná více než fotbal. Měli jsme problémy s pohybem, který komplikoval terén a nedařila se nám souvislejší kombinační hra. Soupeř hrál důrazně a snažil se o vytváření šancí dlouhými nakopavanými míči. Zápas byl fyzicky náročný a jsme rádi, že se nám ho podařilo výsledkově zvládnout, přestože herní projev nebyl zdaleka optimální.

mladší dorost U17 - FC Zbrojovka Brno 0:6 (0:5)
Sestava FM: Blažek - Koval, Kožušník, D. Bystroň, Veselka - Blahuta - Kudláček, Dryák (65. Liberda), Želazko - Plewa, Kováč (60. Chýlek). Trenéři: Jan Žižka a Robert Černý.
Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě a tím mu blahopřeji. Ukázalo nám to moderní pojetí fotbalu, kdy se hraje rychle a přímočaře do brány, kdy jsme nezachycovali rychlé přechody Brna do útočné fáze a z toho pramenily branky.

mladší dorost U16 - FC Zbrojovka Brno 0:0 (0:0)
Sestava FM: Hasalík – Dudek, Šostý, Al. Akritidis, Pavela – Strouhal, Forch (69. Chýlek) – Křenek, An. Akritidis, Procházka – D. Maceček (65. Kováč). Trenéři: Radomír Hlaváč a Petr Schmidt.
„Dnes jsme narazili na nejlepšího soupeře proti kterému jsme doposud v TOP skupině hráli. I proto je pro nás remíza velmi cenná. Brno mělo velkou kvalitu na míči, my jsme zase měli obrovskou vůli v utkání uspět. Zápas byl pro nás velmi poučný. Ukázal nám kde máme nedostatky, ale i naše přednosti. Teď je na nás jak s touto informací naložíme v tréninkovém procesu,“ krátce zhodnotil utkání trenér Radomír Hlaváč

ŽÁCI

ŠSK Bílovec - mladší žáci U13 2:15 (1:4, 1:6, 0:5) - branky FM: Maléř 3, M. Málek 2, Jiříček 2, Poloch 2, Pešek, Šponer, Barčák, P. Němec, A. Kováč, vlastní
Sestava FM: Dvořák, Hrubý - Žáček, Pešek, A. Kowalczyk, A. Kováč, Maléř, Jiříček, M. Málek, Poloch, Štětinský, F. Kowalczyk, Šponer, P. Němec, Bartek, Rek, Barčák. Trenéři: Lubomír Macíček, Robert Schedling a Ján Balko.

ŠSK Bílovec - mladší žáci U12 2:7 (1:2, 1:1, 1:3) - branky: 10. Švrček 1:1 (Kuboš), 18. Krejčí 1:2, 37. D. Němec 1:3 (Krejčí), 67. D. Němec 2:4, 71. Švrček 2:5 (Krejčí), 74. Švrček 2:6 (Míček, D. Němec), 87. Pastucha 2:7 (D. Němec)
Sestava FM: Řeha, Mařík - Hlosta, Konečný, Cudzik, Míček, Krejčí, Pastucha, Rašovský, Jedlička, Šimíček, Ježík, Kuboš, D. Němec, Švrček. Trenéři: Radek Šmíd a Martin Rojíček.

starší žáci U15- FC Baník Ostrava 1:7 (1:3) - branka FM: 13. K. Merta (Zrůnek)
Sestava FM: J. Málek - J. Mikulenka (36. Mokroš), Tomančák, M. Merta (59. Brojač), Kolář - K. Merta, Mohyla - Packo, Niesner, Zrůnek - Vahalík (45. Corriero). Trenéři: Karel Orel a Milan Šponer.
Velmi kvalitní soupeř dokonale využil jakékoliv zaváhání naší defenzivy a již potřetí v letošním ročníku nám uštědřil pořádný výprask. Nutno však podotknout, že tentokrát kluci předvedli několik slibných pasáží a nebýt určité naivity a nedostatku důrazu v osobních soubojích mohl být výsledek přijatelnější.

starší žáci U14 - FC Baník Ostrava 2:4 (0:2) - branky FM: M. Mikulenka, ŠilákSestava FM: Kavka - Cempírek, Klimeš, Březina, Šilák,Jurga (60. Kulhánek),Chalachan, M. Mikulenka, Rehwald, Vyvial (26. Šeba), D. Śmiga (53. Murín). Trenéři: Karel Maceček a Josef Bardoň.Dnes nám s Baníkem skončila série 4 vítězství v soutěžních utkáních po sobě za poslední dva roky. Motivace hráčů soupeře ukončit tuto sérii byla velká a na hřišti byla cítit. Kluci sice bojovali, ale dnes nám chyběla větší touha se o vítězství poprat, pak se s kvalitním soupeřem hraje těžce. Hráči soupeře momentálně v záloze velmi fyzicky vyspěli a zesílili, a to naopak našim subtilnějším hráčům na těchto postech dělalo velké obtíže.

PŘÍPRAVKA

FC Hlučín - ročník 2007 (úterý 18. 4. - 16.30 h, hř. Hlučín)

ročník 2007 - FC Odra Petřkovice (pátek 21. 4. - 17.30 h, hř. Stovky)

ročník 2008 - turnaj v Těrlicku (sobota 22. 4. - 8.30 h)

ročník 2006 - minirepublika (sobota 22. 4. - 12.30 h, hř. Lískovec)