SK Spartak Hulín - FK Frýdek-Místek 0:2

V dalším přípravném utkání jsme zvítězili 2:0 na hřišti třetiligového Hulína.
(14.2.2017) | Hulín
SK Spartak Hulín - FK Frýdek-Místek
0:2


Komentář

Nyní už do zahájení jarní části FNL zbývají našim A mužům pouhé dva zápasy. Ten poslední odehráli na umělé trávě v Hulíně, který hraje v Moravskoslezské fotbalové lize.

Trenér Miroslav Nemec nemohl počítat se středopolařem a nejlepším kanonýrem podzimu Nicolasem Šumským, který je nemocen. Naopak do hry Valcířů poprvé zasáhli zkoušení fotbalisté - Petr Ševčík a Šimon Šmehyl. Oba nastoupili v základní sestavě.

Valcíři se v posledních přípravných zápasech výsledkově hledají. V Hulíně se dokázali prosadit až po změně stran. V první půli se do zakončení nejprve prodrali domácí, brankář Mihalek ale zasahovat nemusel. Hosté se v první velké šanci objevili po půlhodině hry, kdy o sobě dal vědět Martin Vyskočil (jeho bratr-dvojče Michal hrál pro zajímavost v dresu domácího týmu). Střela našeho útočníka ale rovněž přesný cíl nenašla.

A tak udeřilo až po změně stran. V 57. minutě neudržel domácí brankář střelu jednoho z hostujících fotbalistů a po následném faulu na Slaninku se pískala penalta. Tu pak s přehledem proměnil Martin Vyskočil - 0:1. Neuběhlo ani pár minut a frýdecký brankář Ondřej Prepsl musel řešit velkou šanci domácího celku, se kterou si naštěstí poradil. Na druhé straně byl vzápětí úspěšný i hulínský gólman, který zneškodnil dobrou příležitost Ševčíka.

Po hodině hry frýdecko-místecký trenér Miroslav Nemec prostřídal a Valcíři začali v přípravném duelu dominovat. V 66. minutě si na přesný centr Nworaha naběhl Klabník a hosté se radovali podruhé v zápase - 0:2. Hosté se pak mohli prosadit ještě několikrát, ale Kingambeho střela prosvištěla těsně vedle, Nworahovo zakončení z odražené střely do břevna si rovněž cestu do domácí branky nenašlo. Frýdečtí tak na hřišti třetiligového Hulína vyhráli dvoubrankovým rozdílem. "Hráli jsme proti velmi dobře organizovanému soupeři. Byl to dobrý zápas se šancemi na obou stranách. My jsme ale své příležitosti po změně stran proměnit dokázali. Vyhrát jsme potřebovali, ale stále vidím určité rezervy v obranné činnosti, kde jsme soupeři dost dovolili. V daném momentě ale nula vzadu těší," řekl k zápasu trenér Miroslav Nemec. Ten také prozradil, že zkoušení hráči Ševčík se Šmehylem dostanou šanci i v následujícím přípravném zápase.

Ten Valcíři odehrají v pátek 17. února, kdy se od 13 hodin představí na umělé trávě v Povážské Bystrici. Jejich soupeřem budou fotbalisté FK Pohronie Žiar nad Hronom-Dolná Ždaňa.

SK SPARTAK HULÍN - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 0:2 (0:0)

Branky: 57. Ma. Vyskočil z pk, 66. Klabník.

Frýdek-Místek: Mihalek (46. Prepsl) - Ilko (46. Byrtus), Literák (62. Hamšík), Klabník, Švrček (67. Fertaĺ) - Šmehyl (65. Nworah), Berežný (62. Šafner), Šichor (46. Spasojevič), Slaninka (55. Mugove) - M. Vyskočil, Ševčík (65. Kingambo). Trenér: Miroslav Nemec.