FK Frýdek-Místek - MŠK Púchov 1:2

Po sérii utkání na hřištích našich soupeřů se Valcíři představili domácím fanouškům. Těm ale radost neudělali, se slovenským Púchovem totiž o gól prohráli.
(11.2.2017) | Stovky
FK Frýdek-Místek - MŠK Púchov
1:2


Komentář

Ještě před jedenácti lety působili fotbalisté Púchova v nejvyšší slovenské soutěži. Od té doby ale uběhlo spoustu času a Púchovští nyní působí až ve 3. lize - skupině Západ (loňskou sezonu zakončili na 2. místě tabulky). To vše dělalo favorita zápasu z našich hráčů, jenže ouha!

Hosté začali nebojácně a už v 5. minutě stálo při nás štěstí po Pilátově ráně do spojnice břevna a tyče. Valcíři to na druhé straně zkoušeli střeleckými pokusy z hranice velkého vápna, jenže ani střela Byrtuse a následně ani Šafnera, si cestičku za záda hostujícího gólmana Letky nenašla. A tak nebylo divu, že první pětačtyřicetiminutovka skončila nakonec bezbrankovou remízou.

Hned v úvodu druhého dějství zbytečně fauloval mladíček Šafner pronikajícího Piláta a pískala se penalta. K její exekuci se postavil obránce František Brezničan, který před několika lety hrával v Třinci či Karviné a přesnou ranou k pravé tyči otevřel skóre zápasu - 0:1. Blízko vyrovnání byl v 70. minutě střídající Berežný, ale jeho hlavičkový pokus po Byrtusově rohovém kopu mířil mimo tři brankové tyče. O tři minuty později bylo na hostující straně ještě veseleji. Rána Gamboše mířila přesně k tyči - 0:2. Asi nejsvětlejší moment na domácí straně přišel v 79. minutě. Berežný dlouhým nákopem za obranu soupeře našel volného Mugoveho a ten krásnou ranou pod břevno stanovil konečnou podobu výsledku - 1:2. Valcíři se v závěru snažili o srovnání nepříznivého stavu, míč už ale do púchovské branky propasírovat nedokázali.

"Nacházíme se stále v nějaké fázi přípravy a jsme si vědomi, že výsledkově to momentálně z naší strany vypadá katastrofálně. Cítíme to tak nejen my, trenéři, ale cítí to také i hráči v kabině. Mrzí nás to, to každopádně," začal s hodnocením zápasu domácí trenér Miroslav Nemec. "Do zápasu jsme se dostali v podstatě někde kolem té šedesáté minuty, jak jsme prostřídali. Do té doby jsme ale vypadali hodně zle, a to jak herně, tak i kombinačně. Góly jsme inkasovali po dvou zbytečných chybách. Pak jsme chtěli s výsledkem něco udělat, to si naopak u hráčů cením. Podařilo se nám ale dát jen jednu branku," uzavřel hodnocení frýdecko-místecký lodivod.

Valcíře v příštím týdnu čekají opět dva přípravné duely. V úterý zajíždí Frýdečtí na hřiště třetiligového Hulína, v pátek je čeká na umělé trávě v Povážské Bystrici celek FK Pohronie. "Budu se opakovat. Hráči sami cítí, že to výsledkově nejde, ale chtějí to změnit. Teď už budeme postupně tu tvrdou zátěž snižovat a začneme do tréninkového procesu zapojovat už herní věci. Máme před sebou už jen tři přípravná utkání, v nich už by to mělo být opravdu tip top," zdůrazňuje Nemec.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - MŠK PÚCHOV 1:2 (0:0)

Branky: 79. Mugove – 50. Brezničan z pk, 73. Gamboš. Rozhodčí: Proske – Kotík, Batík. Diváci: 70.

Frýdek-Místek: Mihálek – Ilko, Hamšík (58. Literák), Klabník, Švrček – Šafner, Šichor, Spasojević (58. Berežný), Byrtus, Slaninka – Kingambo (62. Mugove). Trenér: Miroslav Nemec.