FC Nitra - FK Frýdek-Místek 2:1

S druholigovou Nitrou jsme se brzy ujali vedení, ještě do půle jsme ale o něj přišli. Nakonec Valcíři v přípravě podlehli slovenskému soupeři 1:2.
(7.2.2017) | Nitra
FC Nitra - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

V dalším přípravném utkání zajížděli druholigoví A muži na umělou trávu slovenského druholigového celku z Nitry. Vstup do zápasu vyšel svěřencům trenéra Miroslava Nemce na výbornou. Již ve 3. minutě našel Vyskočil za obranou soupeře volného Kingamba a ten povedeným obloučkem otevřel skóre utkání - 0:1. Radost z vedení nám ale příliš dlouho nevydržela. "Dostali jsme se docela brzy do vedení, ale pak jsme dostali gól z takové penalty nepenalty. V závěru poločasu jsme si pak počínali v obranné činnosti hodně nedůsledně, kdy nám po levé straně utekl jeden z domácích hráčů," komentoval průběh prvního poločasu hostující trenér Miroslav Nemec.

Po změně stran se již diváci další branky nedočkali. "Byli jsme o něco aktivnější, dobře jsme i kombinovali, leč z šancí, které si hráči vytvořili, jsme dokázali vytěžit pouze tyčku střídajícícho Mugoveho," smutnil po zápase frýdecko-místecký kouč.

V dresu domácí Nitry nastoupil proti nám v záloze Patrik Krčula (na snímku je s kapitánskou páskou). Naopak kouči Valcířů chyběl zraněný Peter Nworah s Martinem Slaninkou. "Martin by se už měl ale zítra zapojit do tréninkového procesu," dodal Nemec.

„Během nejbližších jedenácti dní odehrajeme čtyři zápasy. Jsme rádi, že dnešní utkání jsme zvládli, i když ve druhém poločase nám chyběla organizace hry. Máme radost z každého malého kroku a vítězství. Určitě máme před sebou mnoho práce. Co se týče příchodu Steinhübela, je to stále otvevřené. Každý hráč, kterého chceme, tady musí absolvovat sedm až desetidenní pobyt a potom se rozhodneme," řekl k zápasu domácí trenér Ivan Galád.

K dalšímu přípravnému utkání nastoupí Frýdečtí už v sobotu 11. února, kdy se ve Stovkách představí od 11.00 hodin další slovenský celek z Púchova.

FC NITRA - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 2:1 (2:1)

Branky: 15. Balaj z pk, 40. Fábry - 3. Kingambo.

FC Nitra: D. Kolmokov – Ďurek, Niba, Vencl, Chovanec – Valenta, Kotrík, Šimončič, A. Fábry, Krčula – Balaj. Střídali: Šurnovský, Križan, Macho, Steinhübel, M. Fábry, Kuník, Lola, M. Kolmokov. Trenér: Ivan Galád.

Frýdek-Místek: Mihálek - Ilko, Literák, Klabník (60. Hamšík), Švrček (62. Fertaľ) - Byrtus, Šumský (62. Termanowski), Šichor, Kingambo - Spasojevič (60. Berežný) - Vyskočil (68. Mugove). Trenér: Miroslav Nemec.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B