FK Frýdek-Místek - Slezský FC Opava 1:1

This text will be replaced
Poslední podzimní duel s Opavou skončil nakonec remízou 1:1.
16.kolo (19.11.2016) | Stovky
FK Frýdek-Místek - Slezský FC Opava
1:1


Komentář

Lepší vstup do utkání si hosté z Opavy ani neuměli přát. Už v úvodní minutě se totiž do úniku dostal opavský útočník Jurečka, který naštěstí nemířil přesně. Domácí o sobě dali vědět o dvacet minut později. K míči se na hranici velkého vápna dostal Hykel, který následně pravačkou rozjásal domácí příznivce - 1:0. Hosté se ale s nepříznivým vývojem smířit nehodlali. Jedenáct minut před přestávkou se do slibné šance dostal Kuzmanović, a i když mu chybně zamával rozhodčí ofsajdové postavení, jeho následná rána do břevna domácí branky vyrovnání ještě neznamenala. Možná rozhodující okamžik utkání nastal o pár chvil později. Šumský z trestného kopu našel nejprve hlavu domácího kapitána Literáka, který ani nadvakrát opavského brankáře Fendricha překonat nedokázal. Kdyby byl stav 2:0, hosté by měli s dalším průběhem zápasu hodně práce. K poločasové přestávce nakonec odcházely oba celky za nerozhodného stavu. Opavané zahrávali standardní situaci, k míči se po několika odrazech dostal Kuzmanović, který nakonec přeci jen propasíroval míč za záda frýdecko-místeckého gólmana - 1:1.

Druhá půle již tolik vzrušujících chvil přeci jen nepřinesla. Za zmínku stojí pouze situace ze 72. minuty, kdy střídající Smola vybídl místo zakončení přihrávkou zakončujícího Jurečku, ale jeho gólová rána se nakonec ukázala jako ofsajdová. Tady nutno uznat, že se hosté zcela zbytečně okradli nejspíš o jistou branku. Valcíři nakonec s Opavou na závěr podzimní sezony remizovali 1:1 a v průběžné tabulce jim patří momentálně s 21 body osmá příčka.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - SFC OPAVA 1:1 (1:1)

Branky: 21. Hykel - 44. Kuzmanović. Rozhodčí: Machálek - Vysloužil, Kubr. ŽK: Klabník Literák - Hrabina, Čelůstka. Diváci: 1565.

Frýdek-Místek: Mihálek - Švrček, Klabník, Literák, Ilko – Slaninka, Šichor (76. Berežný), Termanowski (55. Nworah), Hykel (82. Stratil) - Šumský – Vyskočil. Trenér: Miroslav Nemec.

Opava: Fendrich – Simerský, Helebrand, T. Čelůstka, Hrabina – Grussmann (62. Smola), Jursa, Schaffartzik, Zapalač (88. Janetzký) – Jurečka (78. Mozol), Kuzmanović. Trenér: Roman Skuhravý.