Slaninka: Gól? Já si ale na něj věřil

Jediným naším střelcem gólu v domácím střetnutí se Sigmou byl střídající Martin Slaninka.

Do utkání s lídrem druholigové soutěže z Olomouce se krajní záložník Martin Slaninka dostal sice až v průběhu druhého poločasu. Přesto to byl právě on, kdo poslal náš tým do důležitého vedení.

Martine, Sigmu jsme nakonec porazit nedokázali, přesto remíza s exligistou asi není málo?

Taky bych to tak bral. Myslím si, že Sigma je nejlepší mužstvo v lize a my s ní odehráli naprosto vyrovnanou partii. Z toho pohledu je remíza zasloužená.

Když trenér na hřiště posílá střídajícího hráče, počítá určitě s tím, že to bude právě tento hráč, který zápas rozhodne. Ve vašem případě to málem i vyšlo…

(V té chvíli procházel kolem asistent frýdecko-místeckého trenéra Peter Venglarčík, který vše slyšel a s úsměvem prohodil: On tam jde vždy s úmyslem vstřelit gól. Však mi také po zápase řekl, že to bylo jako vždy velmi dobré střídání...)

Přesně tak, šel jsem opravdu na hřiště s cílem přihrát na gól, nebo jej i sám vstřelit. Mě se to podařilo a já jsem za to byl strašně moc rád. Přede mnou sice nabíhal na centr Šumák (Šumský) a já to za ním jako vždy uzavíral. Míč se dostal až ke mě, pak už jen stačilo soustředit se a trefit bránu.

Věřil jste si u toho zakončení?

Samozřejmě, že věřil.

Ještě před tím vaším gólem jste se ocitl v další zajímavé situaci…

Tak ona to byla spíš taková pološance. Moc jsem totiž míč před sebou neviděl, bylo to takové najednou a mě se bohužel nepodařilo míč ideálně trefit.

Každopádně velká škoda toho závěru, kdy jste inkasovali ze standardní situace, navíc vlastním gólem?

Je to škoda, určitě. Ale takový je zkrátka fotbal. Musíme to vše hodit za hlavu, už v pátek hrajeme ve Znojmě.

Vám se v posledních zápasech daří, vždyť Valcíři neprohráli popáté v řadě…

Podle mého teď máme velmi dobré mužstvo, hlavně máme tady super kolektiv. A to nás žene za dalšími úspěšnými výsledky. Nechceme prohrávat.

Co stojí za takovou proměnou vašeho družstva?

Řekl bych, že teď máme mladší mužstvo, takže si více sedíme lidsky. Chodíme stále spolu ven a trávíme spolu dost času. Pak se to všechno přesouvá i na hřiště.