Trenér Kalvoda odchází do Mladé Boleslavi

Trenér našeho A týmu Leoš Kalvoda odchází do Mladé Boleslavi, která momentálně vede ligovou tabulku.

Jen pár hodin před dnešním pohárovým duelem s třetiligovým Hlučínem muselo klubové vedení MFK Frýdek-Místek a.s. reagovat na nabídku prvoligové Mladé Boleslavi, která projevila eminentní zájem o našeho trenéra Leoše Kalvodu. Oba kluby nakonec našly společnou řeč, čímž se zkušený osmapadesátiletý stratég stává hlavním koučem prvoligové Bolky. Místo po Kalvodovi zaujme na lavičce Valcířů jeho dosavadní asistent trenéra Miroslav Nemec. Jména jeho spolupracovníků budou fanouškům sdělena v nejbližší možné chvíli.

"Musím se přiznat, že je to pro mě opravdu těžké loučení, jelikož jsem Moravák a ve Frýdku-Místku jsem se cítil opravdu dobře. Na druhou stranu taková nabídka se neodmítá, zvláště v mém věku," přiznal trenér Leoš Kalvoda, který v minulosti působil v týmech jako Sigma Olomouc, Žilina, Hradec Králové, Slovácko, Karviná či Znojmo, se kterým postoupil dokonce do první ligy. "Tak krátké angažmá jsem ještě v životě nezažil. Mrzí mě, je to ale fotbalový život. Musím však přiznat, že když jsem zažil frýdecké fanoušky při naší domácí premiéře s Ústím, tak jsem si říkal, že to angažmá tady bude príma. Třeba se tady někdy vrátím a musím říct, že i velice rád. Každopádně budu klukům držet palce na dálku a tímto bych chtěl ještě pozdravit všechny frýdecko-místecké fanoušky," zdůraznil v krátkém minirozhovoru Leoš Kalvoda.

Ten by už měl vést ligový celek Mladé Boleslavi v sobotním domácím utkání s Karvinou. "Vzít mančaft po Karlu Jarolímovi bude velice těžké, ale nebojím se. Karel je renomovaný trenér. Je zárukou, že bude mužstvo dobře připravené. Včera jsme si telefonovali a probírali nějaké věci. Chtěl bych si s ním ještě sednout osobně. Preferuju stejné rozestavení jako on, takže se herní styl nezmění,“ řekl Kalvoda.

„Kalvodovu práci jsme dlouhodobě sledovali a dobře věděli o jeho schopnostech a přednostech, které prokázal například ve Znojmě a Olomouci, jejichž týmy přivedl do první ligy," řekl prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek. „Ve chvíli, kdy se nezvratnou realitou stával odchod Karla Jarolíma z Boleslavi k reprezentaci, myšlenku spolupráce s Leošem Kalvodou jsme oživili, i když v tu chvíli již byl čerstvě smluvně vázaný v druholigovém Frýdek-Místku, takže jsme jeho uvolnění podmiňovali jednoznačným souhlasem vedení tohoto klubu. Jsem rád, že jsme Kalvodovo angažmá v Boleslavi v nezvykle krátké době zrealizovali a za to patří poděkování především generálnímu řediteli MFK Frýdek-Místek panu Radimu Mamulovi, s nímž bylo jednání na české poměry vzácně korektní a vstřícné," dodal prezident mladoboleslavského fotbalu.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek