FK Frýdek-Místek - FK Ústí nad Labem 2:1

This text will be replaced
Valcíři dokázali po změně stran zvrátit nepříznivý stav a na úvod sezony porazili doma silné Ústí nad Labem.
1.kolo (6.8.2016) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Ústí nad Labem
2:1


Komentář

Valcíři svou domácí premiéru nakonec zvládli na jedničku. Samotný zápas začali aktivně, ale střelecké pokusy Willwébera, a následně i Vyskočila, mezi třemi tyčemi nakonec neskončily. Naopak ve 13. minutě se v dobré pozici ocitl hostující Moulis, ani on naštěstí nemířil přesně. První změna skóre přišla až po půlhodině hry. Dělovka ústeckého obránce Zemana před naším brankářem skočila a z dorážky se nemýlil pohotový Jindráček - 0:1.

Rozhodující okamžiky utkání ale přišly krátce po změně stran. Už ve 47. minutě si postavil míč ke standardní situaci slovenský záložník Willwéber a přesně mířenou přízemní střelou k tyči nachytal na hruškách brankáře Zachardu. Ústecký gólman nejspíš neměl čisté svědomí ani u střely další frýdecko-místecké posily Nicolase Šumského z 56. minuty. I ta totiž skončila přesně u pravé tyče jeho branky, což znamenalo v té chvíli vedení domácího celku 2:1. Hosté se poté snažili o vyrovnání nepříznivého stavu, naštěstí jim to nebylo dopřáno. V 68. minutě mířil v nadějné pozici Zeman vedle, tentýž hráč pak v samém závěru zkoušel na hlavním rozhodčím vymodlit si i penaltu. Krátce před koncem zápasu zahrával hostující Kateřiňák trestný kop z levé strany hřiště. Jeden z jeho spoluhráčů centr hlavou tečoval a následný střelecký pokus Peterky byl posouzen jako ofsajdový. Hosté se sice na asistenta rozhodčího hněvali, leč jejich protesty byly marné. Valcíři na úvod sezony získali velice cenné tři body a již ve středu 10. srpna je čeká od 17 hodin pohárové vystoupení na hřišti třetiligového Hlučína.

"V první půli jsme nehráli špatný fotbal, ale hosté byli určitě produktivnější. Kluky musím za obrat po změně stran pochválit. Ústí bylo totiž dnes velmi silným soupeřem, to si musíme přiznat. Mě jen mrzí, že jsme si během prvního poločasu vypracovali strašně málo střeleckých pokusů. Příští týden nás čeká Opava, kterou jsem viděl v Olomouci, a tam vůbec nehrála špatný fotbal. V této soutěží bude platit, že každý získaný bod bude velice cenný," řekl po utkání domácí trenér Leoš Kalvoda.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - FK ÚSTÍ NAD LABEM 2:1 (0:1)

Branky: 47. Willwéber, 56. Šumský – 32. Jindráček. Rozhodčí: Mrázek – Peřina, Antoníček. ŽK: Petrović, Vyskočil – Šnirc, Zeman. Diváci: 1246.

Frýdek-Místek: Mihálek – Švrček, Literák, Klabník, Petrović – Hykel (68. Ruml), Šichor, Šumský, Willwéber, Nworah (86. Bialek) – Vyskočil (81. Ilko). Trenér: Leoš Kalvoda.

Ústí: Zacharda – Zeman, Zukić (80. Procházka), Vaněk, Šnirc – Peterka, Kateřiňák - Moulis, Jindráček (69. Výborný), Leibl (80. Miskovič) – Pouček. Trenér: Jiří Skála.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B