Hykel: Ve Vítkovicích jsem se vyhrál

..... na hřišti se teď cítím o dost lépe. Záložník Tomáš Hykel se po půlročním hostování ve Vítkovicích vrátil zpátky do Stovek

Když jej v zimě posílal trenér Miky Radványi na hostování do třetiligových Vítkovic, mnoho fanoušků frýdecko-místeckého celku mu to mělo za zlé. Slovenský stratég své rozhodnutí tehdy vysvětloval s tím, že mládežnický reprezentant by po zranění nedostával v dresu s příčným pruhem tolik příležitostí. Hykel se v ostravském celku probojoval do základní sestavy a po půlročním angažmá se do Frýdku-Místku vrátil fotbalově vyzrálejší. „Angažmá ve Vítkovicích bylo pro mě určitě velice cennou zkušeností. Po celou dobu jsme hráli na čele třetí ligy, nakonec se nám podařilo i postoupit. Určitě jsem rád, že jsem tam ten půlrok mohl strávit,“ potvrdil devatenáctiletý krajní záložník, který přiznal, že jej půlrok ve Vítkovicích posunul zase o krok dál. „V Ostravě jsem byl maximálně vytížen, hrával jsem pravidelně, což bylo pro mě hodně důležité. Řekl bych, že jsem se tam vyhrál, takže se na hřišti cítím o dost lépe,“ dodal subtilní fotbalista, který se nejlépe cítí na kraji zálohy.

Přípravné zápasy našich A mužů naznačily, že by si šikovný fotbalista mohl vydobít své místo i v základní sestavě Valcířů. „V přípravě jsem dostával pravidelně příležitost. Věřím, že jsem trenéra nezklamal, jestli to ale bude na základní sestavu, to se uvidí až před zápasem,“ usmál se Hykel.

I když je teprve začátek sezony, tak v hlavě už spřádá plány do nejbližších dní. „Co se týče reprezentace, tak já věkem spadám ještě do kategorie dvacetiletých. Příležitost už ale budou trenéři dávat spíš klukům, kteří se narodili v roce 1997 a mladším. Pro mě je teď cílem hrávat pravidelně druhou nejvyšší soutěž a po roce se uvidí. To mi bude ve Frýdku končit smlouva,“ svěřil se Hykel.

Frýdecké hráče čeká v sobotním odpoledni ostrý start v dalším ročníku Fotbalové národní ligy. Do Stovek zavítá ambiciózní celek Ústí nad Labem. „Podle mého se bude ve druhé lize dát hrát s každým. Bude to hodně o bojovnosti a také i o prvním gólu,“ pochvaluje si hráč, který do Lipiny zamířil z nedaleké Kopřivnice.