DAC Dunajská Streda - FK Frýdek-Místek 2:1

This text will be replaced
V prvním přípravném utkání naši A muži prohráli 1:2 s prvoligovým celkem z Dunajské Stredy.
(1.7.2016) | Bytča
DAC Dunajská Streda - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Do úvodního přípravného zápasu letošní sezony nastoupili Valcíři pouze s třemi hráči stávajícího kádru (v brance se představil Maťo Mihálek, v záloze dostala příležitost čerstvá posila z ostravského Baníku Šichor a na kraji zálohy odehrál první půli mladý Slaninka).

První zápas naši A muži nezačali vůbec špatně. Už ve 4. minutě dostal krásný míč za obranu soupeře Ruml (plzeňský záložník na zkoušce byl v tomto střetnutí dokonce kapitánem našeho celku) a přesným obstřelem otevřel skóre zápasu - 0:1. V dalším průběhu první půle měl soupeř více ze hry, cestičku za záda brankáře Mihálka si ale nenašel.

Vše se zlomilo s nástupem do druhého dějství. Hráči Dunajské Stredy dokázali během několika desítek vteřin nejen vyrovnat, ale díky drobné chyby v defenzívě se dokonce dostali do jednobrankového vedení. Hubený náskok si poté favorit udržel až do samého konce střetnutí.

Valcíři si v sobotu 2. července zahrají přípravný duel mezi sebou v rámci tréninku, když se představí od 9.00 hodin na travnatém hřišti v Sedlištích. Další změnou je místo zápasu s béčkem Baníku (neboli MFK Karviná juniorka). Hrát se bude ve středu 6. července od 11 hodin v Sedlištích.

DAC Dunajská Streda - MFK Frýdek-Místek 2:1 (0:1)
Branky: 48. Šabala, 49. Huk - 4. Ruml. Statistika zápasu - střely na branku: 5:2, mimo branku: 9:1, rohové kopy: 7:4, ofsajdy: 1:1.
DAC: Slávik - Štepanovský, Michalík, Kocsis (66. Szépe), Kwin - Polievka (46. Černák), Ljubičić (46. Ľupták), Huk, Pačinda (78. Nagy) - Šabala (86. Kondrlík), Szarka (67. Sarr). Tréner: Krisztián Németh.
Frýdek-Místek: Mihálek - Kadlec, Berežný, Haris, Petkovič - Ruml (C), Šichor, Kuzma, Šumský, Slaninka - Čtvrtníček. Střídali: Baláž - Texl, Jeleček, Schmidt, Richter, Krčula, Nworah, Šimoník, Skwarczek. Trenér: Leoš Kalvoda.

Ohlasy trenérů

Krisztián Németh (trenér DAC): Je pravda, že po záťaži sme začali zápas veľmi unavení, ale to nemôže byť výhovorka na náš prvopolčasový výkon. Súperovi sme prenechali priveľa priestoru a tým sme im pomohli veľmi jednoducho sa dostávať do šancí. To by sa nemalo stávať. Žiaľ, v prvej časti sme opäť vynechali štyri-päť obrovských príležitostí, ale do druhého polčasu vybeholo iné mužstvo, v priebehu piatich minút sme otočili skóre a do konca zápasu sme kontrolovali jeho priebeh. Hráči dokázali, že napriek veľkej únave dokážu zabojovať o víťazstvo.



Leoš Kalvoda (trenér Frýdku-Místku): Použili dve rôzne zostavy a hrali sme prvýkrát takto spolu, navyše to bolo naše prvé prípravné stretnutie. Napriek tomu sme podali celkom slušný výkon. Musím však povedať, že v majstrovských zápasoch nesmieme robiť také chyby, ako pri inkasovaných góloch. Myslím si, že inak zápas splnil svoj účel. Každý hráč dostal záťaž, niektorí si zahrali deväťdesiat minút, niektorí polčas. Sme len na začiatku prípravy, takže som spokojný.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B