Poslední podzimní kolo je tady

Valcíři jedou na trávník ústecké "Army"

Poslední podzimní kolo odehrají Valcíři na půdě Ústí nad Labem (příští domácí zápas s Pardubicemi je již předehrávkou jarních odvetných kol). S tímto soupeřem máme vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů. Od sezony 2013/14, kdy jsme do FNL postoupili, jsme odehráli osm vzájemných utkání. Z toho jsme třikrát vyhráli, dvakrát remizovali a třikrát prohráli, celkové skóre je pak 12:11 ve prospěch Lipiny. Poslední zápas jsme odehráli právě na stadionu v Ústí. Na toto utkání ale nevzpomínáme v dobrém. Tehdejší porážka 0:1 totiž znamenala definitivní umístění Valcířů na sestupovém místě v tabulce FNL. Pád do nižších pater se sice nakonec nekonal, ale přesto to byl nejhorší výsledek Lipiny v novodobé historii její účasti ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži.

Ústecká „Arma“ se v letošní sezoně trápí. V této chvíli se nachází na patnáctém místě tabulky se ziskem dvanácti bodů za tři vítězství a tři remízy. Náš páteční soupeř nastřílel šestnáct branek a dvacet osm jich inkasoval. Tři body získalo Ústí naposledy v posledním odehraném kole, kdy v Praze porazili místní Olympii 3:1. Předtím však čekali ústečtí na vítězství osm kol. Nejlepším střelcem našeho pátečního soupeře je sedmadvacetiletý útočník Martin Jindráček, který se trefil třikrát. Brankář Jakub Kotěra pak vychytal ve dvanácti utkáních dvě nuly.

O něco více než Arma se trápí i náš tým. Momentálně je z toho poslední místo s osmi získanými body a jen jediným vítězstvím, které má již dlouhé fousy. Plné tři body si Valcíři na své konto připsali totiž ve třetím kole, kdy porazili sousední Třinec 1:0 gólem Matěje Biolka těsně před koncem prvního poločasu. V posledním domácím utkání se Sokolovem se Lipině podařilo získat jen jediný bod za remízu 0:0. A to i přesto, že si Valcíři vytvořili několik dobrých šancí, ale opět se jim je nepodařilo využít. Nejlepšími střelci Lipiny, jsou stále dvougóloví Michal Švrček a Matěj Biolek. Gól však frýdečtí nevstřelili již čtyři kola v řadě. Naposledy se trefil Marián Kovařík do sítě Olympie Praha, a to bylo 9. října.

V reprezentační přestávce si hráči několikrát rozebrali současnou nelichotivou pozici Lipiny. Věřme, že se vše v dobré obrátí již ve svátečním pátečním podvečeru 17. listopadu na hřišti ústeckého klubu. Lipina do toho!

foto: web FK Ústí na Labem

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B