V sobotu dorazí do Stovek Pardubice

Valcíři chtějí na domácím trávníku potvrdit tři získané body z Ústí nad Labem.

Pardubice jsou tradičním účastníkem FNL a letos se jim zatím daří. Na svém kontě mají nasbíraných 25 bodů za osm vítězství, jednu remízu a šest porážek, což v důsledku znamená umístění na pátém místě tabulky. Lipina odehrála s Perníkáři devět vzájemných utkání a vítězství slavila pouze jednou, a to 2:1 v sezoně 2014/15 doma ve Stovkách. Bilance je tedy jedno vítězství Valcířů, pětkrát soupeři remizovali a třikrát zvítězili Pardubičtí. Naposledy se tak stalo ve druhém kole probíhající sezony FNL, kdy jsme na hřišti Pardubic podlehli 0:1. Gól nám tehdy na začátku druhé půle vstřelil Michal Petráň. Celkové vzájemné skóre je 7:9. V posledním odehraném kole, které uzavřelo první poločas sezony, náš dnešní soupeř podlehl na domácím hřišti Příbrami 1:2, když vítězná branka hostů přišla až v nastaveném čase zápasu. Nejlepším střelcem je Michal Petráň se šesti přesnými zásahy a brankář Milan Knobloch vychytal pětkrát čisté konto.

„V posledních zápasech bylo vidět, že nový trenér mužstvo trochu přeskupil, co se týče postů. Připadá mi, že se jako tým více semkli,“ domnívá se pardubický kouč Jiří Krejčí. Před týdnem fotbalisté Frýdku ukončili dlouhé čekání na vítězství, když uspěli v Ústí nad Labem. „V poli to bylo vyrovnané utkání, obě mužstva měla šance, Frýdek se potom prosadil ze standardní situace. Každé vítězství venku se cení. Je to pro ně povzbuzení,“ říká Krejčí.

O tři cenné body na hřišti v Ústí nad Labem se čtyři minuty před koncem zápasu zasloužil přesnou hlavičkou Petr Literák po přímém kopu Martina Slaninky. I přes toto vítězství zůstali Valcíři na posledním místě tabulky a na čtrnácté Vítkovice, které již mají odehrané všechny podzimní duely, ztrácí dva body. „V Ústí jsme přečkali jejich úvodní tlak, kdy nás domácí trošku zatlačili. Potom jsme už ale začali být lepší. Po přestávce měli Ústečtí jednu nebo dvě šance, ale nic víc už na nás nevymysleli. Nám se podařila v závěru secvičená standardka, která znamenala vítězství,“ ohlédl se za minulým kolem frýdecko-místecký kapitán Petr Literák. „Pokud bychom tam prohráli, ty nůžky by se již hodně rozevřely. Na jaře by to pro nás bylo dost těžké, i proto si vítězství z Ústí nesmírně vážíme,“ dodal zkušený zadák Frýdku-Místku.

Našimi nejlepšími střelci zůstávají se dvěma góly Michal Švrček a Matěj Biolek, Antonín Buček si připsal v Ústí čtvrtou vychytanou nulu.

"Chtěli bychom pozvat všechny lipinské fanoušky na náš poslední domácí zápas s Pardubicemi. Vaší podpory při zápasech si velmi vážíme a je pro nás důležitá. Předvedeme co nejlepší výkon tak, abychom potvrdili výhru z Ústí nad Labem. Celý podzim se nám nevydařil, ale chceme zanechat dobrý dojem alespoň z posledních zápasů a od tohoto se pak odrazit do jarních bojů," řekl zkušený zadák Valcířů Petr Literák.

Věříme, že zlepšený výkon z Ústí tedy Valcíři přenesou i do sobotního utkání a tři body zůstanou ve Stovkách!

Utkání začíná v sobotu 25. listopadu ve 13.30 hodin. Hlavním rozhodčím utkání bude Tomáš Klíma, kterému na pomezí budou pomáhat Petr Caletka a Valter Boček, delegáty jsou pak Vítězslav Holub a Jiří Trčka.

Lipina do toho!

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B