Bratři Fukalovi hráli spolu za áčko

Na podzim jsme oba frýdlantské odchovance mohli vidět v dresu naší ligové devatenáctky. Teď si oba šikovní fotbalisté zahráli spolu za A tým, kdy jim trenér Martin Pulpit dal příležitost ve druhém poločase v duelu s Valašským Meziříčím.

A jaké byly bezprostřední dojmy Jana Fukaly ze svého vůbec prvního utkání mezi seniory? Přečtěte si v krátkém rozhovoru.

Honzo, jak zvládáš tréninkový dril, který všichni teď pod trenérem A týmu absolvujete?

Určitě jsem rád, že mi trenér Pulpit dal šanci s áčkem nejen trénovat, ale mohl jsem si i zahrát proti Valašskému Meziříčí. Teď už záleží jen na mě a mých výkonech, zda přijde ještě nějaká další možnost zahrát si.

Bavili jste se spolu s bráchou Michalem, jaké je to trénovat nebo si zahrát s frýdeckými muži? 

Já už s áčkem trénoval dříve, takže jsem jakousi představu měl. Ale tím, že brácha už je v áčku přeci jen déle, tak nějaké ty rady od něj si rád vyslechnu.

Nastoupil jsi na poločas utkání proti Valašskému Meziříčí, což byl pro tebe vlastně premiérový start v seniorské kategorii. Jaké jsou tedy první dojmy?

Jak už jsem řekl, jsem moc rád, že jsem tu šanci od trenéra dostal. A vím, že vždy to může být ještě lepší. Moc nevím, co bych k tomu víc řekl (smích).

Stačí jen, jak se ti hrálo…

Ale jo, nebylo to až tak špatné.

Co jsem viděl, tak tam byly z tvé strany dokonce i náznaky nějakých šancí…

Šance jsem měl, ale bohužel jsem je neřešil zrovna nejlépe. To jsou ty zkušenosti.

Jak to máš fotbalově namalované do budoucna? Jaké jsou tvé cíle?

Tak snem asi každého z nás je dostat se s fotbalem co nejvýše. U mě to není jinak. Na jaře ale chceme všichni zachránit pro klub dorosteneckou ligu.


Svou herní premiéru mezi "A" muži si v duelu s Valachy odbyl rovněž i osmnáctiletý záložník Jan Šohaj. S Honzou, který v neděli 20. ledna oslaví své "19" narozeniny, chystáme rovněž rozhovor.