Finále Ondrášovka Cupu bylo rozlosováno

This text will be replaced
Šestý ročník Ondrášovka Cupu, oficiálního Poháru mládeže FAČR věkových kategorií U8-U13, který se stal jednou z klíčových událostí mládežnického fotbalu, vstupuje do své jarní části, v které nás čekají finálové turnaje.

Do předkvalifikací a následných kvalifikací Ondrášovka Cupu vstoupilo v aktuálním ročníku 557 týmů, které během podzimu odehrály 84 turnajů. Z těchto kvalifikací si postup do závěrečného finále vybojovaly dva týmy MFK Frýdek-Místek. Nejmladší kategorie U8 odehraje svůj finálový turnaj v Příbrami, jejich starší kolegové z U12 budou bojovat na stadionu ve Vysokém Mýtě. 

S narůstajícím zájmem o Ondrášovka Cup je v letošním ročníku připraveno několik novinek, které představuje generální ředitel společnosti ONDRÁŠOVKA Ing. Libor Duba. “Jedna část novinek se týká sportovní stránky. Rozhodli jsme se snížit počet zápasů, přičemž jsme zapracovali metodiku FAČR. Změnili jsme systém turnaje tak, že každý finálový turnaj bude mít letos v první hrací den čtyři skupiny po šesti týmech, kdy hraje každý s každým. První dva postupují do zlaté, další dva do stříbrné a poslední dva do bronzové skupiny. Zápasy těchto skupin se hrají v neděli a bude se v nich rozhodovat o konečném umístění. Každý tým tak bude hrát během víkendu jedenáct utkání. Jsme rádi, že se projekt těší přízni předsedy FAČR Martina Malíka, místopředsedy Romana Berbra, generálního sekretáře Rudolfa Řepky a technického ředitele Michala Prokeše, který na realizaci velmi aktivně spolupracuje. Zároveň se snažíme dostat více do regionů. Výsledek toho všeho je, že mládežnický fotbal začíná být čím dál tím více vidět. Samozřejmě se můžeme i letos těšit na živé přenosy z turnajů.“ uzavírá proud informací Libor Duba.

„Ondrášovka Cup musím hodnotit kladně, protože je to jeden z největších mládežnických turnajů v republice. Je dobře, že projekt vzala za svůj také Fotbalová asociace České republiky a udělala z něho oficiální akci, z čehož je vidět velikost a důležitost projektu,“ řekl bývalý český fotbalista Karel Poborský.

Termíny turnajů a patroni:
U8 … Příbram, 9. – 10. 6., patroni – Václav Černý, Antonín Barák
U12 … Vysoké Mýto, 19. – 20. 5., patroni – Václav Kotal, Jiří Vorlický

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B