S žilinským béčkem nerozhodně

V dalším přípravném utkání jsme remizovali s rezervním týmem MŠK Žilina.

Úvod utkání patřil našim fotbalistům, kteří několikrát prověřili Sama Petráše v domácí brance. V 7. minutě dokonce žilinskému celku pomohlo břevno. Mladí Šošoni se dostali ke slovu až po čtvrthodině hry, i nám po dalekonosné ráně kapitána Klece pomohla horní konstrukce branky. Svěřenci trenéra Kentoše ožili a další střelecký pokus vyslal na hostujícího brankáře Mihálka novic v domácím drese Martin Gamboš. Ve 22. minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Róbert Boženík si vyskočil na centr ze strany a hlavou poslal míč k bližší tyči - 1:0. Vzápětí Klec znovu orazítkoval tyč, branková konstrukce zvonila za Mihálkem i po lobu Jakuba Krely.

Po změně stran přišlo vyrovnání. V 74. minutě sice Petráš první střelu Ahmetoviće vyrazil, ale na dorážku téhož hráče již neměl žilinský gólman šanci - 1:1. Fotbalisté Frýdku-Místku tak v dalším přípravném střetnutí remizovali s béčkem Žiliny 1:1. 

„K utkání jsme neodcestovali v kompletním složení. Chvěju skolila angína, Literák léčí zraněné koleno, zraněný je rovněž i brankář Buček. Gáč s Přichystalem se k nám připojí až v úterý,“ řekl po zápase trenér Frýdku-Místku Martin Pulpit. „Musíme uznat kvalitu domácího týmu, zápas měl velmi vysokou úroveň, kdy se hrálo nahoru dolů. Hráče musím pochválit, podali jsme dobrý výkon, a pokud bych měl někoho vyzdvihnout, tak určitě na kraji obrany hrajícího Martina Slaninku. Jeho hra se mi moc líbila,“ chválil kouč Valcířů. Toho potěšila i branka zkoušeného bosenského záložníka Esmira Ahmetoviće. „Esmir se k nám přidal po sedmnáctihodinové cestě. Stačil se jen vyspat a hned nastoupil do zápasu, takže to neměl jednoduché,“ řekl na adresu rodáka ze Srebrenici trenér Pulpit.

Ten svým svěřencům nyní naordinoval dvoudenní odpočinek. „V úterý dopoledne budeme mít trénink ve Stovkách, odpoledne nás pak čeká další přípravné utkání v Kroměříži,“ uzavřel Pulpit.

"Výborný zápas v rychlém tempu, kde jsme hlavně v prvním poločase dobře kombinovali. Vytvářeli jsme si šance, nastřelili břevna, tyčky. Je to právě o tom proměňování šancí. Kdyby byl náš náskok výraznější, hrálo by se nám lépe. Po přestávce soupeř prostřídal, bylo poznat jeho kvalitu. Hrozil z brejků, jeden z nich i proměnil. Dnes nám asi nebylo souzeno se více prosadit, i tak jsme ale podali kvalitní výkon. Hlavně v útočné fázi to bylo nebezpečné, v té defenzivní máme ještě co zlepšovat," řekl k utkání domácí asistent trenéra Tibor Goljan.  

V úterý 13. února se tedy Valcíři představí na umělé trávě v Kroměříži, kde se hraje od 15.30 hodin.

MŠK ŽILINA B - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 1:1 (1:0)
Branky: 22. Boženík – 74. Ahmetović.
Žilina B: Petráš - Majdán, Moško, Minárik, Šušolík - Gamboš (80. Kovaľ), Václavik, Krela, Klec - Gerebenits (71. Martinček), Boženík (85. Ďuriš). Trenér: Jaroslav Kentoš.
Frýdek-Místek: Mihálek (65. Mrozek) – Švrček (46. Biolek), Bialek, Bala, Slaninka – Šohaj (46. Ahmetović), Varadi (46. Mozol), Dramé (46. Willwéber), Šumský (46. Grussmann), Hruška – Kovalonoks (46. Macej). Trenér: Martin Pulpit.

Text a foto převzato z webu MŠK Žilina.