Ohlédnutí za zápasem s Opavou

S trenérem Peterem Venglarčíkem jsme se ohlédli za prvním mistrovským zápasem, který jsme sehráli doma s Opavou.

Pane trenére, jak jste viděl úvodní ligové utkání?

Před zápasem jsem hovořil o tom, že chci vidět, zda jsme konkurenceschopní. Bez jakéhokoli přeceňování výsledku a předvedené hry, si myslím, že jsme ukázali své možnosti, které však budeme muset v dalších kolech potvrzovat. Zápas velmi dobré kvality, k čemuž přispěl silný, kvalitní a výborný soupeř, jsme zvládli jak po fyzické, tak po takticko-technické stránce. Potěšila mě odvaha a nasazení hráčů.

Bod ze zápasu s Opavou je asi dobrý, ale je pravda, že jsme mohli i vyhrát…..

Zápas bych rozdělil na tři fáze. První, to byl první poločas, kdy jsme dobře vstoupili do zápasu, vytvořili jsme si stoprocentní šanci, potom se hra vyrovnala. Soupeř poté zahodil také stoprocentní šanci, takže poločasový výsledek byl adekvátní hře. Druhá fáze, úvod druhého poločasu, kdy jsme měli více ze hry. Byl to úsek, kdy jsme dobře kombinovali, čehož výsledkem byl vstřelený pěkný gól Grussmannem. Myslím si, že zlom v zápase mohl přijít po druhé stoprocentní šanci Šumského po sklepnutí Chvějou na 2:0. Po neproměnění této šance soupeř prakticky ihned vyrovnal a od vyrovnání přišla třetí fáze, kdy Opava nás dostala pod velký územní tlak, který se nesl až do konce utkání. Dobrou defenzívou jsme však Opavu nepustili do vážnější šance, naopak v 88. minutě Literák nadvakrát mohl rozhodnout zápas. Ale i Opava v nastaveném čase mohla rozhodnout, ale Tonda Buček byl na místě. Takže dělba bodů je, podle mě, zasloužená.

Jak vidíte hru posil?

Na to, jak krátký čas jsme spolu, byla součinnost hráčů a jednotlivých formací celkem slušná. Jednotlivce hodnotit nebudu, protože si myslím, že všichni odehráli výborné utkání.

Co atmosféra na stadionu?

Vzhledem k tomu, že závěr minulé sezóny byl z naší strany ne příliš atraktivní, byla návštěva velice solidní. Za což chceme všem fanouškům poděkovat.

Domácí fanoušci odcházeli spokojeni, asi to byla dobrá pozvánka na příští zápas?

Budeme se snažit nastavenou laťku kvality nepodlézat. Tím doufáme, že přilákáme co nejvíce fanoušků na Stovky i v příštích zápasech.