Šohaj na zkoušce v kyperském Limassolu

Ve svých devatenácti letech absolvoval Jan Šohaj svou první těžkou fotbalovou zkoušku. Šikovného záložníka si totiž v těchto dnech testoval tým z kyperské 1. Divize, Aris Limassol.

A Šohaj ve druhém největším kyperském městě odehrál dvě přípravná utkání. „Nejdříve jsem nastoupil proti týmu Lakatamia, který jsme porazili vysoko 5:1. Snad se mi i zápas povedl, jelikož jednu branku jsem dal a na jednu ještě přihrál,“ svěřil se hráč, který do frýdecko-místeckých Stovek přišel z nedalekých Kozlovic, kde s fotbalem začínal v sedmi letech. 

„Druhé utkání jsme pak sehráli proti Otrokovicím, které jsou tady na herním soustředění. Já odehrál celý zápas na pravé straně zálohy. Podařilo se mi nastřelit břevno a ještě jsem nevyužil jednu velkou šanci, do které jsem se dostal,“ mrzelo Šohaje. Aris nakonec s Viktorií prohrál 1:3.

„Trenér Giannis Christopoulos (na fotografii s Honzou vpravo) si během těchto utkání vyzkoušel dalších pět kluků, kteří byli na zkoušce stejně jako já,“ dodal fotbalista, o kterého se v zimě zajímal také prvoligový Jablonec. „Od trenéra Jablonce jsem dostal nabídku, abych u nich hrál juniorskou soutěž. Byl jsem tam i na testech a snad i uspěl. Měli o mě zájem, ale mě teď čeká maturita. I proto jsem zatím zůstal ve Frýdku, kterému chci na jaře pomoci se záchranou dorostenecké ligy,“ uzavřel Jan Šohaj.

Ten se teď vrací z prosluněného Kypru do mrznoucí reality a počátkem příštího týdne se zapojí znovu do tréninkového cyklu naší ligové devatenáctky.