Přehled zápasů v týdnu od 19. 3. do 25. 3. 2018

Přehled všech utkání týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu od 19. do 25. března 2018.

MUŽI

Ruch Chorzów - muži 2:1 (1:0) - branka FM: Slaninka

DOROST

Slezský FC Opava - starší dorost U19 4:1 (2:1) - branka FM: Hladík
Sestava FM: Zouhar – Kudláček, Holec, M. Fukala, Botur – Kutáč, Buchlovský (78. Zima), Mrkvička (55. Kvapil), Ciesarík – Šohaj, Hladík. Trenéři: Radomír Hlaváč.
Věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání. Opava je sice v tabulce poslední, ale má svoji kvalitu, což dokazují jejich poslední výsledky. Nám se opět nepovedl vstup do utkání. Domácí nás zatlačili a po naší hrubé chybě šli brzy do vedení. Po obdržené brance jsme se zlepšili a po zásluze vyrovnali. Jenže hned za tři minuty po našem špatném odkopu střelou z dálky Opava znovu vedla a pískal se poločas. Do druhé půle jsme šli s vědomím, že výsledek je otevřený a máme dost času otočit jej. Hned ve 48. minutě však přišla další hrubá chyba, kterou soupeř potrestal třetí brankou. To nám vzalo patřičné sebevědomí a Opavě naopak narostlo. Ještě jsme mohli zápas zdramatizovat, ale Honza Šohaj svou šanci neproměnil. Stále nás sráží hrubé individuální chyby, kterých se dopouštíme a tím umožníme soupeři lehce skórovat. Na gól se naopak moc nadřeme. Zápas je za námi a body nám to nevátí. My se teď musíme co nejlépe připravit na páteční zápas proti Hradci Králové,“ zhodnotil utkání trenér Radomír Hlaváč.

Slezský FC Opava - mladší dorost U17 0:1 (0:1) - branka FM: 2. Procházka (Kováč)
Sestava FM: J. Málek - Koval (73. K. Merta), Dudek, Banyácski, Pavela - Myška (53. Šostý), L. Maceček, Forch, Procházka (41. Křenek) - Kováč, Andreas Akritidis (51. Šigut). Trenéři: Petr Němec a Petr Schmidt.
Do Opavy jsme odjížděli navázat na dobré výkony a dovézt domů nějaké ty body. A to se nám nakonec i povedlo, když jsme dokonce přivezli body tři.
Utkání pro nás začalo přímo fantasticky, když ve 2. minutě Procházka dorazil do odkryté branky vyraženou střelu Kováče, který obzvláště v prvním poločase zle zatápěl soupeřově obraně. Tento těsný stav se soupeřem celkem otřásl a my mohli přidat další branky. Soupeř si vytvořil také náznaky šancí, ale zůstalo jen u šancí. Tu největší měli mladí opavští hráči po naší hrubé chybě ve 32. minutě a po trestném kopu z hranice šestnáctky trefili tyč.
Druhý poločas byl zcela v režii domácích a my odolávali tlaku ze všech sil, které rychle ale ubývaly (někteří hráči byli v týdnu nemocní a absolvovali pouze jeden trénink). Nakonec jsme mohli v závěru přidat i druhou branku, ale Křenek netrefil odkrytou branku. V závěru utkání se nám při fantastickém zákroku zranil brankář Málek, naštěstí po dlouhém ošetřování utkání dochytal, protože jsme již nemohli střídat. Dnes před hráči smekám, protože tak heroický, bojovný a místy až se sebeobětováním možným výkonem, ukázali své morálně volné vlastnosti, které se jen tak nevidí. I proto jsou tři body takovou třešničkou na jejich dortu. Tady bych ještě podotkl, že pět hráčů našeho týmu o den dříve vypomáhalo kategoriím U18 a U16.

1. SC Znojmo - starší dorost U18 0:0 (0:0)  
Sestava FM: Malík - Želazko (70. Koval), Šostý, Dryák, Veselka - Procházka (76. K. Merta), Strouhal (85. Niesner), Bača, Kopecký - Křenek (89. M. Merta), Zima. Trenéři: Miroslav Onufer a Lukáš Čerňák.
Po naprosto zbytečném vyloučení Dryáka (ve 43. minutě) a Kopeckého (65.) za oplácení, je pro nás konečná remíza vítězstvím. Byl to zápas bez branek, ale se spoustou šancí na obou stranách. Po třech tyčkách domácích by to pro ně bylo možná nespravedlivé, ale v 87. minutě jsme šli tři sami na branku soupeře a mohli tak strhnout vítězství na svou stranu. Nás dnes několikrát podržel gólman Malík a pochvalu zaslouží také ostatní hráči.

1. SC Znojmo - mladší dorost U16 2:1 (2:0) - branky: 25. 1:0, 28. 2:0, 78. Procházka 2:1
Sestava FM: Rusek - Koval (60. Šostý), M. Merta, Niesner, Zrůnek - Blaha (57. Procházka), K. Merta, J. Mikulenka, Brojač (68. Nytra) - Šigut, Vahalík (41. Křenek). Trenéři: Radek Punda a Kamil Raška.
Úvodní zápas jarní sezony jsme výsledkově nezvládli. Začátek zápasu byl z naší strany aktivní, dostávali jsme se do nadějných situací, které jsme ale nedokázali dobře řešit. Ve 25. minutě jsme ovšem hrubou individuální chybou nabídli domácím možnost skórovat a když o tři minuty později po další naší chybě Znojmo skórovalo podruhé, upustili jsme od naší hry a zbytek poločasu byl z naší strany špatný. Do druhé půle jsme nastoupili se snahou se zápasem něco udělat, ale ze spousty šancí jsme se gólově prosadili až těsně před koncem a domácí již výhru uhájili. Nutno přiznat, že jsme nepodali výkon, jakým jsme se prezentovali v posledních přípravných utkáních.

ŽÁCI

FK Fotbal Třinec - mladší žáci U12 1:9 (0:3, 0:4, 1:2) - branky FM: Táborský 5, Michalík 2, Roman, Foldyna
Sestava FM: Šimeček, Strack - Vrobel, Karas, Tvarůžka, Stryja, Roman, J. Míček, Táborský, Michalík, Deingruber, Foldyna. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
V úvodu utkání jsme domácí pustili do dvou slibných příležitostí, které jsme přečkali a od té chvíle jsme Třinec začali přehrávat. Kluky je třeba pochválit, na jejich výkonu a hře byla vidět obrovská chuť a bojovnost soupeře udolat a přehrát.

mladší žáci U13 - WSP Wodzisław Śląski 9:0 (5:0) - branky FM: V. Kováč 5, Rašovský 2, Švrček, Hlosta
Sestava FM: Řeha (36. Mařík) - Kunčík (36. Pastucha), Konečný (36. Šimíček), V. Míček (50. Konečný), Jedlička (50. Kunčík) - Hlosta (50. V. Kováč), Křížek (50. Kuboš) - Rašovský (36. Ježík), Kuboš (36. Galásek), Švrček (50. Rašovský) - V. Kováč (36. Zdražil). Trenéři: Radek Šmíd a Martin Rojíček.

mladší žáci U12 - turnaj v Lipníku nad Bečvou - (1. místo)
Výsledky FM: - SK Hranice U11 14:1 (branky FM: Stryja 4, Foldyna 3, Táborský 2, Michalík 2, Kabát, J. Míček, Roman), - Lipník nad Bečvou 7:0 (Táborský 4, Foldyna 2, Stryja), - Sokol Radslavice 10:0 (Táborský 4, Foldyna 3, Michalík 2, Roman), - Kozlovice u Přerova 6:0 (Foldyna 3, J. Míček, Táborský, Michalík), - SK Hranice U12 4:1 (Roman 2, Michalík, Foldyna).
V rámci volna, které nám připadlo na úvodní jarní kolo ligové soutěže, jsme uvítali pozvání na přípravný turnaj v Lipníku nad Bečvou. Turnaj byl velmi dobře zorganizován, čímž tímto Lipnickým na dálku moc děkujeme.

starší žáci U15 - Slezský FC Opava 0:2 (0:1)
Sestava FM: Kavka (36. Müller) - P. Vyvial, Šilák, Klimeš, Cempírek - Jurga, Marciňa - Kulhánek (49. Janýška), M. Mikulenka (62. Maloň), Šeba - A. Kováč (54. T. Maléř). Trenéři: Karel Orel a Milan Šponer.
Vstup do jarní části soutěže nám výsledkově příliš nevyšel, i když herně jsme byli Opavě minimálně vyrovnaným soupeřem. Kluci podali poměrně kvalitní bojovný výkon, vytvořili si několik slibných situací, ze kterých mohli vážněji ohrozit opavskou branku, ale nedostatek kvality nebo koncentrace ve finální fázi vyústil v čísté konto soupeřova brankáře. Naopak dvě naše chyby v defenzivě v závěru prvního i druhého poločasu byly okamžitě potrestány a Opava si tak ze Stovek odvezla všechny tři body.

starší žáci U14 - Slezský FC Opava 4:5 (2:2) - branky: 5. 0:1, 12. 0:2, 24. Kaňák 1:2, 26. Stareček 2:2 (M. Málek), 48. 2:3 (pk), 54. M. Málek 3:3 (Stareček), 58. Maloň 4:3 (pk), 64. 4:4, 66. 4:5
Sestava FM: Dragon - Barčák, Pešek, Vachník, Janýška - Kaňák (50. A. Kováč), Sladovník, Maloň, Maléř - Stareček (58. F. Kowalczyk), M. Málek. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Dnešní utkání s tradičním soupeřem bylo hodně o bojovnosti a nasazení. Obě mužstva se snažila vytvořit svým napadáním a tlakem na soupeře využítí jejich zaváhání. To se klukům z SFC podařilo, když šli brzy do vedení 0:2. Ještě do přestávky ale naši kluci nabídnuté šance využili a utkání vyrovnali. Po změně stran se obraz hry nezměnil a stále se hrálo ve vysokém tempu. Nás může mrzet nepotrestání dvou šancí, čehož naopak soupeř využil a trestal nedorozumění naší obrany a nařízenou penaltou šel znovu do vedení. Kluci se však opět zvedli a soupeře potrestali dvěma góly a dostali se tak poprvé v zápase do vedení. Zlomový okamžik zápasu byl, kdy jsme po krásné akci mohli zvýšit a myslím si i soupeře zlomit, tak místo prázdné brány trefíme jen břevno a soupeř z protiútoku opět po naší chybě vyrovná!!! Ba co víc, ještě nás po standardní situaci dokonce i porazí!!! Musíme ale ocenit, že tento zápas se hrál ve velkém nasazení a nás může jen mrzet neproměňování šancí a také špatná komunikace v obranných činnostech.

PŘÍPRAVKA

ročník 2007 - FC Odra Petřkovice (pátek 24. 3. - UT Stovky, 18.00 h)

ročník 2009 - halový turnaj (sobota 24. 3. - hala Brušperk, 8.00 h) KZL

ročník 2010 - halový turnaj (sobota 24. 3. - hala Brušperk, 13.30 h) KZL

ročník 2011 - halový turnaj (neděle 25. 3. - hala Brušperk, 8.00 h) KZL

ročník 2009 - halový turnaj (neděle 25. 3. - hala Korňa, 9.00 h)