Wojatschke rozprášil Rumuny pěti góly

Vstřelit v jednom utkání 5 branek? Není to zvykem, ale není to zase tak neobvyklé. Ale dát pět gólů na poli reprezentačním, tak to už stojí za zmínku.

A přesně o tenhle počin se postaral náš odchovanec Vojtěch Wojatschke na Turnaji čtyř zemí v Rumunsku, kde s českou reprezentační U16tkou odehrál utkání se stejně starými hochy domácího týmu. Wojatschke, který momentálně působí v ostravském Baníku, se poprvé do soupeřovy branky trefil po čtvrthodině hry. V 64. minutě pak Vojta uzavíral skóre na 6:1. "Těch asi úvodních pět minut byli lepší Rumuni," začal s hodnocením zápasu Vojtěch Wojatschke. "Vlítli na nás, ale nám se povedlo po takové brejkové akci vstřelit branku. Ta nás uklidnila a od té chvíle jsme už pak domácí k ničemu nepustili a zaslouženě vysoko vyhráli," napsal nám z dalekého Rumunska frýdecko-místecký odchovanec.

My mu naopak blahopřejeme k mimořádnému střeleckému úspěchu a přejeme mu, aby mu to takhle střílelo i nadále.

"Proti domácím, kteří hráli velmi důrazně, podali kluci velmi dobrý kombinační výkon. Vysoké vítězství je naprosto zasloužené, a to jsme ještě několik dalších šancí neproměnili. Přesto maximální spokojenost s výkonem. Věřím, že se nám stejný nebo alespoň podobný výkon podaří i v dalších utkáních," hodnotil zápas na webových stránkách FAČR trenér české U16ky Václav Kotal.

ČR U16 - Rumunsko U16  6:1 (3:0)
Branky: 4. Šíp, 15., 29., 52., 62., 64., Wojatschke.
ČR U16:
Stejskal - Koželuh (41. Šilhart), Tamajka (69. Lukáš), Hellebrand (60. Křišťan), Kurka (41. Kirschner) - Gedeon (27. Krajinský) - Šíp, Svoboda (69. Vorlický), Nováček (60. Hroník), Wojatschke - Pech (41. Toula).

Dalším soupeřem na turnaji bude pro český výběr reprezentace Polska, se kterou se Češi utkají ve čtvrtek 12. dubna od 15 hodin.

Fotografie: www.facr.cz a archiv Vojtěcha Wojatschkeho