Podruhé doma a podruhé s Jihočechy

Druholigoví „A“ muži se podruhé v jarní odvetné části představí domácím fanouškům (poprvé tomu bylo s Táborskem). Do Stovek dorazí v sobotním odpoledni České Budějovice a o motivaci Valcířů nebude nouze. Jihočechy jsme totiž v dosavadních devíti utkáních ještě neporazili.

Když ve své mysli pomineme úvodní jarní utkání, které jsme ve Vlašimi prohráli 0:4, pak se musí frýdecko-místeckému fanouškovi oči rozjiskřit. Valcíři totiž v dalších třech duelech neprohráli a po zisku 7 bodů se rázem vyhoupli do nesestupového pásma. „Jsme rádi, že se nám bodově tyto zápasy povedly, navíc na Žižkově už tým předvedl velmi dobrý a fotbalový výkon,“ těší trenéra A mužstva Martina Pulpita.

Valcíři se na sobotní střetnutí s Českými Budějovicemi těší a věří, že jejich poslední výkony dokáží přilákat do Stovek další a další diváky. „Už jsme naše fanoušky vnímali v Praze na Žižkově, kde byli hodně slyšet. Jejich podpora je pro nás důležitá, navíc podle mě teď hrajeme momentálně pěkný fotbal. Pokud vyjde počasí, snad jich dorazí co nejvíce,“ přeje si dobrou diváckou kulisu ve Stovkách brankář Antonín Buček.

S Jihočechy jsme se střetli naposledy v polovině září uplynulého roku a ze Střeleckého ostrova jsme si přivezli domů bod za remízu 1:1. Tehdejší utkání vedl za odvolaného trenéra Petera Venglarčíka jeho asistent Marek Čech, který zápas hodnotil takto: „Myslím si, že se projevovala kvalita domácího týmu větším tlakem Dynama. Ale jinak jsme soupeře k žádným větším šancím nepouštěli. Musím pochválit defenzivu, která až na jeden inkasovaný gól obstála. Chtěli jsme hrát na brejky a jeden nám vyšel. Myslím si, že remíza zápasu slušela.“

8. kolo FNL:

SK Dynamo České Budějovice – MFK Frýdek-Místek 1:1 (1:1)
Branky:
39. Táborský - 27. Šumský (pen.). ŽK: Křížek, Mashike – Kovařík. Rozhodčí: Klíma – Vodrážka, Hock. Diváků: 891.
Č. Budějovice: Křížek – Řezáč, P. Novák, Havel, Kladrubský – Wermke, Čavoš, Javorek, Pešek – Mashike Sukisa, Táborský (72. Kadula). Trenér: David Horejš.
Frýdek-Místek: Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Slaninka (83. Spasojević) – M. Kovařík, Willwéber, Ondráček, Grussmann (74. Chvěja) – Šumský, Varadi (90. Velička). Trenér: Marek Čech.

Kromě tohoto podzimního bodu jsme s Jihočechy remizovali ještě dvakrát, a to vždy 1:1. V dalších šesti vzájemných zápasech se ale pokaždé z vítězství radoval náš sobotní soupeř. O motivaci mají tedy naši hoši postaráno.

České Budějovice by do Frýdku-Místku neměly dorazit v kompletním složení. Jak hlásí jejich klubové stránky, zdravotní potíže trápí Řezáče a Sajčiče, navíc poslední utkání s Příbramí nedohrál Wermke.

Duel 22. kola FNL má výkop stanoven na 16.30 hodin a jako hlavní rozhodčího bude zápas řídit Ondřej Lerch, kterému budou pomáhat pánové Zdeněk Koval a Milan Flimmel.

Pevně věříme, že si utkání s Českými Budějovicemi nenecháte ujít a že Stovkami bude po celý zápas znít: Lipina, do toho!!