Pulpit: Hráči splnili vše do puntíku

P r a h a / F r ý d e k-M í s t e k - Lipina ovládla dopolední duel na Strahově a porazila Olympii Praha vysoko 4:1. Trenér Martin Pulpit tak byl mnohem spokojenější, než při domácí remíze 2:2 se Znojmem.

Valcíři vyrazili k sobotnímu duelu s Olympií Praha po úterní remíze se Znojmem, tedy v zápase, v kterém dobře rozehrané utkání dotáhli pouze k bodu. Jak ukázalo klání na Strahově a výhra 4:1, nepříjemný zážitek s Jihomoravany neměl na frýdecké hráče vliv. Utkání totiž zvládli skvěle. Byli jsme na soupeře dobře připraveni. Hráči vše, co jsme si v kabině řekli, splnili do puntíku,“chválil trenér Martin Pulpit.

Lipině se na jaře v Praze nebývale daří, před čtrnácti dny totiž porazila Viktorii Žižkov, ostatně tento duel připomněl i frýdecký lodivod. Podobně jako na Viktorce Žižkov před čtrnácti dni můžeme říct, že jsme vyhráli zaslouženě. Což konstatoval i trenér domácích Olda Pařízek.

Hosté zvládli první poločas na jedničku, když si do kabin odnesli těsný, ale velmi důležitý náskok. V druhém dějství jsme pak skóre navyšovali, byť jsme se v závěru nevyhnuli inkasovaní. To je trochu kaňka, i dvě, tři neproměněné šance. Rozdíl ve skóre mohl být větší, ale zaplať pánbůh, že jsme po úterý hned získali body venku,“oddechl si kouč.

Trenér Pulpit musel už v úvodu první půle bohužel sáhnout k nucenému střídání. Nicolas Šumský se po dvou zápasové absenci vrátil na trávník, pobyl na něm však jen 14. minut. Není to stoprocentní, musel střídat. Byla to komplikace, ale hráči, kteří nastoupili to zvládli,“ocenil.