FK Mladá Boleslav - FK Frýdek-Místek 3:2

Ještě osmnáct minut před koncem utkání vedla naše U17 v Mladé Boleslavi rozdílem jedné branky. Nakonec si ale mladí Valcíři z automobilového města body nedovzeli.
26.kolo (21.4.2018) | Městský stadion
FK Mladá Boleslav - FK Frýdek-Místek
3:2


Komentář

Do Mladé Boleslavi jsme odjížděli navázat na výsledek domácí výhry se Slováckem, to se nám však nepodařilo. Před utkáním samotným jsme řešili onemocnění Kryštofa Merty, který dostal horečku, a tak jsme museli náhle měnit sestavu.
Do utkání jsme vstoupili dobře, drželi míč, dobře kombinovali a ve 22. minutě jsme šli do vedení po trestném kopu. Soupeř nás trápil rychlonohým útočníkem, na kterého nakopávali dlouhé míče, ale jednobrankové vedení jsme udrželi.
Do druhého poločasu jsme šli s tím, že vedení chceme udržet, ba jej i navýšit. Soupeř však prostřídal a vsadil na hru tří rychlonohých hráčů, na které nakopával dlouhé míče, což nám začalo dělat velké problémy. V první minutě druhého poločasu to hned předvedl, kdy nám utekl na pravé straně Skramuský a bylo srovnáno. My drželi míč a tlačili se do brány a v 56. minutě jsme strhli vedení opět na naší stranu. Tady je škoda, že jsme si vzápětí vytvořili velice slibnou šanci, kterou jsme však neproměnili. Soupeř tak v 63. minutě po naší ztrátě před soupeřovou brankou opět po brejku, který byl veden zleva, srovnává Havlinou. Když už utkání směřovalo k remízovému stavu, Mladá Boleslav z vlastní poloviny nakopla dlouhý míč do naší šestnáctky, který po hlavičkovém souboji propadl ke zcela osamocenému Pechovi, který tváří v tvář nedal Málkovi šanci. Kluci vrhli ještě všechny všechny síly do útoku, ale jen na jeden závar před soupeřovou brankou to na remízu nestačilo. I přes prohru jsme ve velkém horku předvedli velmi kvalitní výkon a je jen škoda, že si z Boleslavi nevezeme žádný bod. Kluci by si ho určitě zasloužili. Pochvala celému týmu.

FK Mladá Boleslav U17 - MFK Frýdek-Místek U17 3:2 (0:1)
Branky:
41. Skramuský, 63. Havlina, 79. Pech - 22. L. Maceček, 56. Křenek. Rozhodčí: Šimeček - Hock, Šesták. ŽK: Jihanides, Blažíček, Skramuský, Chleborád - Křenek, Bányácski. Diváci: 50.
Mladá Boleslav:
Kocmich - Johanides, Bárta, Baborák, Skramuský - Blažíček, Žádný (59. Dolák) - Motyčka (41. Chleborád), Mašek, Pech - Vozáb (41. Havlina). Trenér: Jan Páník.
Frýdek-Místek: J. Málek - Koval, Šostý, Banyácski, Pavela - Myška (73. P. Kováč), Strouhal (69. Dudek), Procházka, Křenek - Šigut (65. Andreas Akritidis), L. Maceček. Trenéři: Petr Němec a Petr Schmidt.