Zbývá 5 kol, Lipina má záchranu ve vlastních rukách

F r ý d e k-M í s t e k - Do konce aktuálního ročníku Fortuna národní ligy zbývá již pouze pět kol a ve hřej je tak patnáct bodů. Valcíře čekají klíčové souboje v boji o záchranu. Jaký bude náš program, a jak jsou na tom soupeři v boji o setrvání ve FNL?

FK OLYMPIA PRAHA, 11. MÍSTO, 29 BODŮ, SKÓRE 28:39
Na podzim byl nováček příjemným překvapením a zdálo se, že se mu na jaře boje o záchranu obloukem vyhnou. Ovšem Olympia po posledních výsledcích ještě zdaleka nemůže být klidná. Má však nejlepší výchozí pozici a na patnáctou pozici náskok pěti bodů. To se ale může změnit, los je totiž pro Pražany svízelný. Do konce soutěže je totiž čeká přímý souboj s posledními dvěma celky tabulky a to pokaždé venku. Už příští víkend ve Vítkovicích, 16. května pak v Ústí nad Labem. Olympii navíc nenahrává aktuální forma. V posledních pěti utkáních pouze jeden bod.

MFK VÍTKOVICE - FK OLYMPIA PRAHA
FK OLYMPIA PRAHA - SFC OPAVA
FK ÚSTÍ NAD LABEM - FK OLYMPIA PRAHA
FK OLYMPIA PRAHA - 1.SC ZNOJMO FK
FK PARDUBICE - FK OLYMPIA PRAHA


FK VARNSDORF, 12. MÍSTO, 26 BODŮ, SKÓRE 28:35
Severočechy potkala na jaře opravdu smůla. K prvnímu zápasu totiž vzhledem k několika odloženým duelům vstoupili až prvního dubna, což nebylo rozhodně nic příjemného. I proto mají svěřenci trenéra Frťaly zápas k dobru. I Varnsdorf čekají do konce ligy přímé souboje s týmy hrajícími o záchranu. Tuto sobotu zajíždí do Frýdku-Místku, v předposledním kole hostí Táborsko.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - FK VARNSDORF
FK VARNSDORF - 1.FK PŘÍBRAM
FK VARNSDORF - FK PARDUBICE
1.SC ZNOJMO - FK VARNSDORF
FK VARNSDORF - FC TÁBORSKO
FK FOTBAL TŘINEC - FK VARNSDORF


FC MAS TÁBORSKO, 13. MÍSTO, 25 BODŮ, SKÓRE 31:42
Do velkých problémů se na jaře dostalo Táborsko. Nicméně mohly být ještě větší. Jihočeši však dokázali doma zvítězit nad Vítkovicemi a za pět minut srovnali nepříznivý výsledek v duelu s Ústím nad Labem. S oběma týmy tak mají Jihočeši lepší vzájemné zápasy, stejně jako s Frýdkem-Místkem. I tak je ale Táborsko v nelehké situaci a bude muset bojovat. Napovědět může už víkendový domácí zápas s Vlašimí, který bude dost možná klíčový.

FC MAS TÁBORSKO - FC SELLIER & BELLOT VLAŠIM
SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE - FC MAS TÁBORSKO
FC MAS TÁBORSKO - FK VIKTORIA ŽIŽKOV
FK VARNSDORF - FC MAS TÁBORSKO
FC MAS TÁBORSKO - FK HRADEC KRÁLOVÉ


MFK FRÝDEK-MÍSTEK, 14. MÍSTO, 25 BODŮ, SKÓRE 22:40
Náš tým získal na jaře 14 bodů, což je ze všech zmíněných celků bojujících o záchranu nejvíc. Co nás může těšit je, že situaci máme ve svých rukou. Hned dva nadcházející duely budou nesmírně důležité. Doma budeme hostit Varnsdorf a posléze Vítkovice, pokud tato utkání zvládneme, záchrana bude velice blízko. Právě zápasy doma budou klíčové. V posledním domácím totiž hostíme Ústí nad Labem. Venku naopak zajíždíme na půdu dalekého Sokolova a v posledním kole do Opavy. Co se týká vzájemných zápasů, s Táborskem máme horší bilanci, s Olympií lepší.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - FK VARNSDORF
MFK FRÝDEK-MÍSTEK - MFK VÍTKOVICE
FK BANÍK SOKOLOV  -  MFK FRÝDEK-MÍSTEK
MFK FRÝDEK-MÍSTEK - FK ÚSTÍ NAD LABEM
SFC OPAVA - MFK FRÝDEK-MÍSTEK


MFK VÍTKOVICE, 15. MÍSTO, 24 BODŮ, SKÓRE 28:43
Vítkovicím drží na jaře naději domácí prostředí. Dokázaly zde totiž zvítězit proti Varnsdorfu, Českým Budějovicím i Vlašimi. Svěřence trenéra Grmely však může hodně mrzet těsná prohra v Táborsku. O víkendu čeká na ostravský tým další klíčová bitva, budou hostit Olympii Praha. Hned za týden pak zajíždí na půdu Frýdku-Místku. V posledním kole pak zavítají Vítkovice do Ústí nad Labem. Bude se v tomto zápase rozhodovat? Vítkovice mají lepší vzájemné utkání s Varnsdorfem, horší pak s Táborskem.

MFK VÍTKOVICE - FK OLYMPIA PRAHA
MFK FRÝDEK-MÍSTEK - MFK VÍTKOVICE
MFK VÍTKOVICE - FC HRADEC KRÁLOVÉ
MFK VÍTKOVICE - FK BANÍK SOKOLOV
FK ÚSTÍ NAD LABEM - MFK VÍTKOVICE


FK ÚSTÍ NAD LABEM, 16. MÍSTO, 21 BODŮ, SKÓRE 25:45
Ústí nad Labem přes zimu sice posílilo, aktuálně je ale na posledním místě tabulky. Arma nemá příliš optimistický los. V následujících dvou kolech bude hrát s dvěma týmy aspirujícími na postup. Doma proti Příbrami, venku proti Hradci Králové. Pak přijdou tři duely s přímými konkurenty, doma Olympia, venku Frýdek-Místek, doma Vítkovice. I vzhledem k postavení v tabulce má Ústí nejhorší vyhlídky na záchranu. Bude muset sbírat body a zároveň doufat v klopýtání soupeřů.

FK ÚSTÍ NAD LABEM - 1.FK PŘÍBRAM
FC HRADEC KRÁLOVÉ - FK ÚSTÍ NAD LABEM
FK ÚSTÍ NAD LABEM - FK OLYMPIA PRAHA
MFK FRÝDEK-MÍSTEK - FK ÚSTÍ NAD LABEM
FK ÚSTÍ NAD LABEM - MFK VÍTKOVICE