S Ústím před televizními kamerami o bytí a nebytí

F r ý d e k-M í s t e k - V neděli se Valcíři představí v posledním domácím utkání této sezóny. A bude to zápas nesmírně důležitý. Na Stovkách přivítáme v televizním duelu Ústí nad Labem, půjde o přímý souboj o záchranu!

VZEDMUTÍ NAD PROPASTÍ - FK ÚSTÍ NAD LABEM

Ústí nad Labem na jaře dlouho tápalo a vypadalo to, že bude prvním týmem, který dostane Černého Petra. V posledních třech kolech však Arma dokázal vytěžit devět bodů! Zdolala dva týmy z vrchu tabulky, doma porazila Příbram a překvapivě zvítězila v Hradci Králové. Své šance na záchranu pak Ústečtí podpořili výhrou nad Olympií Praha. Nicméně, svěřenci trenéra Křečka ještě nemají nic jistého. V posledních dvou kolech je totiž čekají duely s Frýdkem-Místkem a Vítkovicemi.  „Potřebujeme udělat další dva. Ve Frýdku budeme chtít navázat na poslední zápasy. Budeme tam chtít udělat zásadní krok k záchraně, je ale možné, že se bude hrát o přežití až do posledního kola, uvedl na oficiálních stránkách fkusti.cz uvedl ústecký kouč.

Náš nedělní soupeř v zimě notně posiloval. Do kádru získal zkušeného brankáře Petra Vaška. Z Baníku Ostrava pak například na hostování dva Jakuby, stopera Pokorného a útočníka Jakubova. Nejlepším střelcem týmu je Pavel Pilík se šesti brankami, dvě vstřelil v posledním utkání proti Olympii z pokutových kopů.

VÝHRA NADĚJÍ LIPINY

Lipina se dostala dvě kola před koncem Fortuna národní ligy do svízelné situace. Pokud bude chtít udržet naději na záchranu, musí v neděli zvítězit. Ve hře by udržela Valcíře i remíza, ovšem pak by byla záchrana už pouze v rovině velké teorie. Ví to i trenér Martin Pulpit.  „Tady není nad čím polemizovat. Tohle utkání je stěžejní a my jej buď vyhrajeme, nebo nevyhrajeme. Jiná cesta nevede. Frýdecký lodivod navíc postrádá dlouhodobě zraněného Šumského, sezóna nejspíše skončila i pro stopera Gáče a otazníky visí nad duem Literák, Slaninka.

NA PODZIM - ÚSTÍ SESTŘELIL PETR LITERÁK

Na podzim jsme v Ústí zvítězili gólem kapitána Petra Literáka z 85. minuty 1:0. Dává nám to momentálně jednu z mála výhod, které nám zůstaly. Pokud Arma v neděli ve Frýdku nezvítězí, budeme mít lepší vzájemné utkání, což může hrát při určité konstelaci roli.

FK Ústí nad Labem - MFK Frýdek-Místek 0:1 (0:0)
Branka: 85. Literák. Rozhodčí: Dubravský - Kubec, Vlasjuk. ŽK: Jindráček - Buček, Literák, Švrček, Velička. Diváci: 508.
FK Ústí nad Labem: Kotěra - M. Richter, Pimpara, Vaněk (72. Matějka), Šnirc - Zeman, Pilík, Peterka, D. Richter (46. Procházka), Leibl (46. Miskovič) - Jindráček. Trenér: Aleš Křeček.
MFK Frýdek-Místek: Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Slaninka – Biolek (90+1. Grussmann), Ondráček, Willwéber (85. Krčula), Chvěja – Šumský (65. Velička) - Varadi. Trenér: Josef Petřík starší.

29. kolo Fortuna národní ligy
neděle
20.5. 2018
13:15 hod.
Online přenos Twitter
MFK Frýdek-Místek FK Ústí nad Labem Stadion Stovky, Frýdek-Místek
×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B