Michal Fukala nominován do repre U18

Příliš odpočinku po skončené sezoně na Michala Fukalu nečeká. Trenér české reprezentační U18 Jan Suchopárek totiž našeho krajního obránce nominoval na mezinárodní turnaj v portugalském Lisabonu.

Celkem tři utkání čekají českou osmnáctku v Lisabonu. Ve středu 13. června se český tým postaví od 15 hodin proti stejně starým hráčům Japonska, o dva dny později změří Suchopárkovi svěřenci síly s Norskem (opět v 15 hodin) a turnaj pak Češi zakončí v neděli 17. června zápasem s domácím Portugalskem. Ten má výkop stanoven na 11 hodinu.

Zpráva o své nominaci zastihla Fukalu ve chvílích volna. „Konec sezony se nám ve Frýdku moc nepodařil. Nesplnili jsme to, co jsme všichni v klubu chtěli, nebyl to vůbec šťastný závěr,“ začal s povídáním Michal Fukala. „Ta informace o tom, že jsem byl povolán, mě samozřejmě velice potěšila. Jsem za to ohromně rád a určitě mi nevadí, že si tu letošní sezonu ještě o něco prodloužím,“ usmál se hráč, který za Lipinu nastoupil v letošní sezoně ve 12 druholigových zápasech, a to je stále ještě věkem dorostenec. „Je mi taky jasné, že mi k nominaci určitě pomohlo hlavně to, že jsem pravidelně nastupoval za áčko. Tímto musím určitě poděkovat trenéru Pulpitovi, který mi v průběhu jarní části dal šanci. Většinu zápasů jsem odehrál v základní sestavě, což se ne každému v mém věku poštěstí,“ je si vědom Fukala, který dále prozradil, co pro něj nominace do reprezentačního výběru znamená. „Je to pro mě velká motivace. Vím, že teď musím pracovat ještě tvrději, vždyť zahrát si v reprezentaci je snem asi každého kluka. A mě se ten sen začíná plnit,“ dodal hráč, který se poprvé střelecky prosadil v dresu A týmu MFK Frýdek-Místek ve svých 15 letech, čímž se tak stal vůbec nejmladším hráčem v dějinách MFK (bylo tomu v přípravném utkání frýdeckého áčka proti slovenskému druholigovému Zvolenu).

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B