Mikulenka si zahraje s ČR U14 na Slavia International Cupu

Příjemná zpráva dorazila na klub v závěru tohoto týdne. Střední záložník Matěj Mikulenka byl povolán do reprezentačního výběru České republiky U14, který se zúčastní v Praze mezinárodního turnaje Slavia International Cup 2018.

V původní nominaci trenéra české U14ky Tomáše Heidenreicha ještě jméno našeho středopolaře Matěje Mikulenky nefigurovalo. Matěj byl veden mezi náhradníky, ale vše je nakonec jinak a Mikulenka byl k reprezentační akci dodatečně povolán, za což naší mladé fotbalové naději blahopřejeme!!

Česká reprezentace U14 se o následujícím víkendu (8. - 10. června) zúčastní 3. ročníku Slavia International Cupu. Turnaje v pražském Edenu se zúčastní celkem dvanáct družstev z deseti různých zemí a dvou kontinentů. 

Kromě týmu ČR U14, který je složený z hráčů regionálních akademií, se v turnaji objeví ještě domácí pražská Slavia. Dva celky vyšel na Slavia International Cup Čína, kromě národního týmu bude v Praze hrát Beijing Guoan.

Tradičním účastníkem bude opět Hajduk Split. Dalšími týmy jsou Lech Poznaň z Polska, ze Slovenska MŠK Žilina, rakouskou fotbalovou školu bude hájit AKA St. Pölten. Z východní Evropy dorazí do Prahy ještě ukrajinský celek Karpaty Lvov, z Maďarska pak Puskás Akadémia. Své zastoupení má rovněž i Španělsko, letos totiž přijede Málaga. Nováčkem na turnaji bude pak finalista Evropské ligy Olympique Marseille z Francie.

Všech dvanáct týmů je rozděleno do dvou skupin po šesti, kde se ve dvou hracích dnech utká každý s každým. V závěrečném třetím dnu se pak odehrají boje o konečná umístění.

Český národní tým si tak v B skupině zahraje postupně proti: - Puskás Akadémia FC (8. 6. - 16.00), - Málaga CF (8. 6. - 18.00), – HNK Hajduk Split (9. 6. - 10.00), – Lech Poznaň (9. 6. - 14.00), - Beijing Guoan F.C. (9. 6. - 16.00).