Přehled zápasů od 5. do 11.6.2017

Přehled zápasů týmů MFK Frýdek-Místek v týdnu do 5. do 11. června 2017.

MUŽI

v o l n o

DOROST

mladší dorost U16 - MFK Vítkovice 1:0 (0:0) - branka: 36. D. Maceček
Sestava FM: Hasalík – Dudek, Šostý, L. Maceček, Koval – Strouhal, Forch (74. Pavela) – Procházka, (71. Vrubel), An. Akritidis, Al. Akritidis (57. Chýlek) – Kováč (47. D. Maceček). Trenéři: Radomír Hlaváč a Petr Schmidt.

mladší dorost U17 - MFK Vítkovice 4:2 (1:0) - branky FM: 12. J. Fukala 1:0 (Blahuta), 52. Želazko 2:2 (Plewa), 55. Veselka 3:2 (Zima), 78. J. Fukala 4:2 (Blažek)
Sestava FM: Malík - Želazko, Bányácski, Kudláček, D. Bystroň (41. Veselka) - Blahuta - Plewa, Dryák (41. Srubek), J. Fukala - Pavela (71. Blažek), Zima. Trenéři: Jan Žižka a Robert Černý.
I když jsme v poločase vedli 1:0, tak jsem musel zvýšit hlas, protože kromě dalších dvou šancí naše hra byla pomalá. Všude jsme byli pozdě, z toho pramenily fauly, byli jsme nepřesní v kombinaci!!! Na začátku druhé půle soupeř zaslouženě skóre otočil a to byl impuls k tomu, abychom začali hrát tak, jak se fotbal má... Byli jsme důrazní, agresivní v osobních soubojích, hráli jsme rychle nahoru a po zásluze zápas vyhráli, když jsme třemi brankami otočili výsledek v náš prospěch.

Sigma Olomouc - mladší dorost U17 7:1 (2:1) - branka FM: Zima (Procházka)
Sestava FM: Liberda - Srubek (58. Chýlek), Bányácski, Kudláček, Veselka - Blahuta - Želazko, Plewa, D. Bystroň (58. Blažek) - Zima (58. Malík), Procházka. Trenéři: Jan Žižka a Robert Černý.
V dnešním utkání vyhrála Sigma naprosto zaslouženě a je potřeba ji k tomu pogratulovat, i k jejímu prvenství v soutěží. K hodnocení nás se už pomalu nemá cenu vyjadřovat, zkrátka dnes jsme zakončili soutěž, tak, jak jsme začali jaro. Mužstvo U17 se nenacházelo v dobré pohodě, někteří kluci nám odešli, trápila nás zranění, některá dlouhodobá, nemoci a hrát soutěž, kdy vám hrají třeba v základní sestavě dva brankaři na hrotu, tak už o něčem vypovídá. A to je špatné. Dnes chci hlavně klukům poděkovat, že se snažili, a že celé jaro se snažili hrát na maximum, i když to bylo těžké, tak to nezabalili.

Sigma Olomouc - mladší dorost U16 1:1 (1:0) - branka FM: 55. Alex Akritidis
Sestava FM: Hasalík – Dudek, Šostý, L. Maceček (55. Koval), Al. Akritidis – Strouhal, Forch – Křenek, An. Akritidis (28. Procházka, 67. Chýlek) , Pavela – D. Maceček (70. Vrubel).
K poslednímu utkání sezony jsme odjeli na půdu lídra tabulky do Olomouce. V přípravě na utkání jsme si s klukama řekli, že se budeme chtít prezentovat hrou o kterou jsme se snažili celé jaro. To, že se nám tento způsob hry v utkáních dařil někdy více někdy méně je jedna věc. Druhá a podstatná věc je fakt, že se o to snažíme a děláme pokroky. Důkazem toho byl druhý poločas, kdy jsme soupeře, který celou soutěž vyhrál, jasně přehrávali. K lepšímu výsledku nám ještě pořád schází větší kvalita ve finální fázi. V této činnosti máme co zlepšovat,“ krátce zhodnotil utkání trenér Radomír Hlaváč.

ŽÁCI

mladší žáci U13 - FC Hlučín 6:3 (2:0, 1:1, 3:2) - branky FM: M. Mikulenka 3, Šponer, M. Málek, Kaňák
Sestava FM: Hrubý, Dvořák - Žáček, Jiříček, Maléř, Kaňák, M. Mikulenka, Pešek, M. Málek, Závada, Barčák, Rek, F. Kowalczyk, A. Kowalczyk, P. Němec, Šponer. Trenéři: Lubomír Macíček, Robert Schedling a Ján Balko.
Vítězstvím se tým U13 stal celkovým vítězem soutěže SpSM - skupina Sever.

mladší žáci U12 - FC Hlučín 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) - branky FM: 28. Jedlička 1:1 (Krejčí), 39. Krejčí 2:1 (Hlosta), 74. Krejčí 3:1, 87. Jedlička 4:1
Sestava FM: Mařík, Řeha - Kunčík, Rašovský, Kuboš, Jedlička, Konečný, Krejčí, Míček, Kováč, Ježík, Pastucha, Žiga, Hlosta, Šimíček, Cudzik. Trenéři: Radek Šmíd a Martin Rojíček.
Poslední utkání v sezoně jsme zvládli a můžeme být co se týče výsledkově nadmíru spokojeni. Sami ale moc dobře víme, že nás ještě čeká hodně práce ke zdokonalení a určitě nebudeme zahálet. Kluci zaslouží pochvalu za celý rok, kdy přistupovali k tréninkům velmi svědomitě a pochopili, že samo nic nepřijde. Mají za sebou první sezonu v mladších žácích a ta skončila velmi dobře a zároveň nám ukázala jakým směrem se budeme po sportovní stránce, ale i té společenské, ubírat.

mladší žáci U13 - turnaj v Prostějově
Výsledky FM: - Sparta Brno 1:0 (branka FM: M. Málek), - FK Pardubice 1:2 (M. Málek), - FC Fastav Zlín 0:2 (brankář Hrubý chytil pk), - FO Šport Podbrezová 1:0 (M. Málek), - FC Viktoria Přerov 2:0 (Šponer, Maléř), - ŠK Senica 1:2 (Bartek)
Sestava FM: Hrubý - Žáček, Jiříček, Maléř, Kaňák, Pešek, M. Málek, Závada, Barčák, Rek, F. Kowalczyk, A. Kowalczyk, P. Němec, Šponer, Bartek, Poloch. Trenéři: Lubomír Macíček, Robert Schedling a Ján Balko.
Byl to velmi kvalitní turnaj, který nám a hlavně klukům určitě ukázal, že přechodem na velké hřiště musíme chtít daleko více na sobě pracovat a zlepšovat. Protože co bylo na malém hřišti, už stačit nebude a soupeři nám nic neodpustí a šetřit nebudou. Velmi dobrý výkon předvedl v bráně Martin Hrubý, který byl ve všech odehraných zápasech naší oporou. A také bych chtěl i za kluky poděkovat organizorátorům a hlavně řediteli turnaje Martinu Neoralovi, za pozvání, kde jsme měli spoustu zážitků, jak při samotné hře, ale i s ubytováním a celým servisem spojeným kolem tohoto turnaje.

PŘÍPRAVKA

SK Pržno a Staré Město - ročník 2008 (úterý 6. 6. - 16.00 h, hř. Pržno)

ročník 2006 - MFK Karviná (úterý 6. 6. - 17.00 h, hř. Lískovec)

ročník 2007 - MFK Karviná (úterý 6. 6. - 17.00 h, hř. Stovky)

SK Pržno - ročník 2007 (čtvrtek 8. 6. - 16.00 h, hř. Pržno) okres

ročník 2008 - turnaj ve Studénce (sobota 10. 6. - 8.30 h)

ročník 2009 - turnaj 3v3 (sobota 10. 6. - 8.30, hř. Nošovice) okres

ročník 2006 - turnaj v Sedlištích (neděle 11. 6. - 8.30)