Žáci U13 reprezentovali Lipinu na Ondrášovka CUPu

This text will be replaced
Mladší žáci z kategore U13 obsadili na neoficiálním Mistrovství ČR pěkné 6. místo.

Skvělou reprezentaci města a lipinské šerpy nám zajistili mladší žáci kategorie U13, kteří na prestižním republikovém turnaji Ondrášovka Cup obsadili výborné 6. místo. Trenérům a klukům děkujeme!

Výsledky v základní skupině: FM - Ústí n. L. 2:0 (branky FM: M. Mikulenka, M. Málek), - FK Teplice 1:2 (M. Málek), - RMSK Cidlina Nový Bydžov 3:0 (Pešek, A. Kowalczyk, Kaňák), - MŠK Žilina 0:2, - FC Baník Ostrava 0:1, - Sparta Praha 0:0, - Hradec Králové 0:2 (M. Mikulenka nedal pk), - FK Viktoria Žižkov 4:2 (M. Mikulenka 2, Žáček, Pešek), - FC Zbrojovka Brno 2:0 (Koutný, M. Mikulenka), - Kladno 3:0 (M. Mikulenka, Maloň, Barčák), - Jablonec 1:0 (Maloň). Třetí místo ve skupině B.

Zlatá skupina: - Hlučín 0:0, - Slavia Praha 1:3 (M. Mikulenka), - Č. Budějovice 2:1 (M. Málek, Kaňák), - Bohemians 2:0 (M. Málek, Maloň), - Pa

MFK Frýdek-Místek reprezentovali: Hrubý, Dvořák - Kaňák, M. Mikulenka, Jiříček, Pešek, Barčák, Maléř, Šponer, M. Málek, Koutný, A. Kováč, Žáček, A. Kowalczyk, Maloň. Trenéři: Lubomír Macíček, Robert Schedling a Ján Balko.

rdubice 0:2, - Vítkovice 1:0 (M. Mikulenka).

Projekt Ondrášovka Cup začal v naší republice v roce 2013, tedy před čtyřmi lety. V premiérovém ročníku byl určen pouze hráčům ročníku narození 2004 a shodou okolností se celkovými vítězi stali fotbalisté pražské Slavie. O rok později se již akce rozšířila i na další věkové kategorie (U8, U9, U10 a U11), takže turnajů se zúčastnilo celkem 114 týmů. V roce 2016 došlo k dalším několik zásadním změnám. První z nich bylo rozšíření o další věkové kategorie U12 a U13, přičemž Ondrášovka Cup získal oficiální statut Pohár mládeže FAČR.

Aby se ale naši mládežníci do závěrečného turnaje vůbec probojovali, museli projít sítem kvalifikace. Tam si kluci ročníku 2004 vedli velmi dobře, když postoupili společně s ostravským Baníkem, slovenskou Žilinou a Vítkovicemi. "Kvalifikace v Lipníku vyšla klukům na jedničku. Vlastně jsme inkasovali jen dvě branky, a to v jediném zápase, který jsme tam prohráli," vzpomíná hlavní trenér týmu U13 Lubomír Macíček.

Samotná účast ve finále byla pro mladé Valcíře třešničkou na dortu. "Rozjížděli jsme se trochu pomalu a po porážkách se Žilinou a Baníkem nám do smíchu moc nebylo. Kluci ale ukázali svůj charakter, chtěli se probojovat mezi Top 12 týmů v republice. Po bezbrankové remíze se Spartou dokázali vůlí a bojovností zvrátit nepříznivý vývoj utkání se Žižkovem, kdy jsme z 0:2 obraceli na konečných 4:2. To nás nakoplo. Další výhry nad Brnem, Kladnem a Jabloncem nás vlastně posunuly do bojů o medaile," přibližuje okamžiky sobotních bojů Macíček.

A nechybělo málo, mladí Valcíři mohli o cenné medaile skutečně hrát. "K postupu do semifinále nám chyběl pouhý bod. Možná jsme jej ztratili v základní skupině v duelu s Baníkem, který jsme vlastní brankou prohráli 0:1, možná nám postup utekl v zápase s Pardubicemi. I tak ale hodnotíme naší účast a konečné šesté místo velmi pozitivně. Spousta našich hráčů ukázala, že se může porovnat se špičkou talentovaných hráčů v celé republice. Kromě zápasů se Žilinou, Slavií a Pardubicemi jsme v žádném jiném střetnutí herně nepropadli. Navíc jsme společně s vítěznou Slavií nastříleli během turnaje nejvíce branek, a to 24. Pro kluky je toto umístění výzvou, stále ale na sobě musí tvrdě pracovat," dodal asistent trenéra Robert Schedling.

Konečné pořadí Ondrášovka Cupu pro kategorii U13:

1. SK Slavia Praha
2. AC Sparta Praha
3. FK Teplice
4. Bohemians 1905
5. FC Baník Ostrava
6. MFK Frýdek-Místek
7. FC Hlučín
8. SK Dynamo České Budějovice
9. RMSK Cidlina Nový Bydžov
10. FK Pardubice
11. FK Viktoria Žižkov
12. MFK Vítkovice
13. FC Hradec Králové
14. SK Sigma Olomouc
15. FK Ústí nad Labem
16. FC Písek
17. FK Jablonec
18. MŠK Žilina (SK)
19. SK HS Kroměříž
20. FC Zbrojovka Brno
21. FK Dukla Praha
22. 1. SK Prostějov
23. SK Kladno
24. FC Vysočina Jihlava