FK Frýdek-Místek - FK Varnsdorf 1:1

This text will be replaced
F r ý d e k-M í s t e k - Ani na desátý pokus se nám ve Fortuna národní lize Varnsdorf nepodařilo porazit. V důležitém záchranářském souboji jsme sice v první půli vedli po gólu Tandira, Varnsdorf však dokázal v druhém dějství srovnat a ve Frýdku sehrál velmi dobré utkání, neproměnil však několik šancí.
26.kolo (5.5.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Varnsdorf
1:1


Komentář

Poprvé od zranění se v základní sestavě objevil útočník Ismar Tandir a také Martin Macej, který chyběl od úvodního jarního utkání ve Vlašimi. První půle rozhodně nenabídla žádnou opatrnou hru, vždyť už v první minutě se hosté mohli po nedorozumění ve frýdecké obraně dostat do vedení. Naštěstí toho však nevyužili. Valcíři působili nervózním dojmem, a byť si dokázali vypracovat i dobré kombinační akce, v obraně si vše hodně stěžovali. Soupeř ovšem ani jedno z nabídnutých zaváhání nezužitkoval.

Ve 24. minutě zaskočil za Mihálka, který neudržel míč v rukavicích, na brankové čáře Slaninka. V 38. minutě pak šla jedovka Durdeviće těsně nad břevno. To už ale Severočeši prohrávali 0:1. Po faulu na Slaninku jsme zahrávali v 33. minutě standardní situaci. A stala se hodně nebývalá záležitost. Za varnsdorfskou obranou se ocitlo hned několikdomácích hráčů a brankář Porcal byl doslova v obležení modrých dresů. Přichystala ještě vychytal, na dorážku Ismara Tandira už byl ale krátký.

Varnsdorf vstoupil do druhého dějství opět aktivně a s jasným cílem - minimálně srovnat. Ovšem stejně jako v prvním půli létaly varnsdorfské projektily všude možně, jen do sítě nikoliv. Po většinu času se Lipina bránila a tlaku soupeře dlouho odolávala. Tedy až do 74. minuty. To se dostal rohový kop na zadní tyč k Stanislavu Klobásovi, který hlavou srovnal.

Přesto jsme si mohli vzít ztracené vedení zpět. Střídající Varadi v 78. minutě orazítkoval levou tyč. To byla také poslední velká možnost utkání. Skóre se tedy již do konce zápasu nezměnilo a s Varnsdorfem jsme se tak rozešli smírně. Ani na desátý pokus se nám jej tak nepovedlo poprvé porazit.

MFK Frýdek-Místek – FK Varnsdorf 1:1 (1:0)
Branky: 33. Tandir – 74. Klobása. Rozhodčí: Berka – Antoníček, Černý. ŽK: Gáč, Tandir, Chvěja, Literák – Zieris, Zbrožek, Barac, Rudnytskyy. Diváci: 555.
MFK Frýdek-Místek: Mihálek – Fukala, Literák, Gáč, Slaninka – Willwéber (67. Švrček), Chvěja – Macej, Mozol (75. Varadi), Přichystal (64. Hruška) – Tandir. Trenér: Martin Pulpit.
Varnsdorf: Porcal – Rudnytskyy, Zieris, Kouřil, Chlumecký (58. Bílek) – Durdević, Klobása, Zbrožek, Kocourek, Dordić (73. Šup) – Kozma (46. Barac). Trenér: Zdenko Frťala.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): Nejsem ani tak zklamaný výsledkem, jako výkonem některých hráčů, na které už asi zřejmě dolehl tlak, jež se s blížícím koncem soutěže stupňuje. Bod beru, i když jsme v závěru utkání měli šanci Varadim, který nastřelil tyč.



Zdenko Frťala (trenér Varnsdorfu): Z naší strany to bylo výborné utkání. V podstatě jsme měli po celou dobu zápas pod kontrolou, bohužel jsme však nevyužili tři, čtyři gólové příležitosti. Domácí hrozili ze standardních situací, které jsme zvládli výborně. Bod určitě bereme, ale myslím si, že jsme si mohli odvést i tři body. Co se týče proměňování šancí, je to o tom, aby kluci byli koncentrování už na tréninku. Někdy si při zakončení hrají na Messiho a Ronalda, koncentrace v tréninku už pak není taková a poté se jim to v zápase, jako proti Frýdku, vrátí ve zlém. Někdy jsou utkání, kdy dáte jakoukoliv haluz. Nás už bohužel provází dlouho, že neproměňujeme stoprocentní šance.


Fotogalerie