FC Slovan Rosice - FK Frýdek-Místek 0:0

První venkovní utkání sehráli Valcíři na hřišti třetiligového nováčka z Rosic. Zápas, který domácí tým dohrával pouze v deseti, skončil nakonec bezbrankovou remízou.
2.kolo (11.8.2019) | Rosice
FC Slovan Rosice - FK Frýdek-Místek
0:0


Komentář

Na jih Moravy se vydali Valcíři potvrdit získané body z domácího střetnutí s rezervou Sigmy Olomouc (3:1). Jak ale trenér Pulpit předpokládal, nečekalo v Rosicích jeho svěřence vůbec lehké utkání. „Hráčům jsem zdůrazňoval, že domácí budou urputní v osobních soubojích. To se nakonec i potvrdilo. Rosičtí byli důrazní a právě v tomhle nás na hřišti předčili. My se naopak trápili,“ mrzelo frýdecko-místeckého trenéra.

Šance si během střetnutí vypracovaly oba celky, do černého se ale žádný z nich prosadit nedokázal. Valcířům nepomohla ani více jak půlhodinová přesilovka, když byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí záložník Moučka. „Myslím si, že konečná remíza je spravedlivá. K tomu, abychom tady vyhráli, nám chyběl daleko větší pohyb a fotbalová chytrost,“ dodal trenér Martin Pulpit.

Uvidíme tedy, jaké sestavě dá frýdecko-místecký kouč přednost ve středečním pohárovém zápase, který Valcíři odehrají od 17 hodin na hřišti Nového Jičína (1. kolo, MOL Cup). K dalšímu třetiligovému utkání pak fotbalisté MFK nastoupí v sobotu 17. srpna, kdy do Stovek zavítají hráči FC Hlučín. Toto střetnutí má plánovaný výkop v 16.30 hodin.