Odra Petřkovice - FK Frýdek-Místek 1:3

Po zvládnutém domácím derby s Hlučínem, jsme tentokráte zajížděli do nedalekých Petřkovic. Na hřišti pod Landekem jsme tentokráte nevybouchli, jak tomu bylo v loňské sezoně, ale naopak se radujeme ze zasloužené výhry v poměru 3:1.
4.kolo (24.8.2019) | Petřkovice
Odra Petřkovice - FK Frýdek-Místek
1:3


Komentář

Trenér Martin Pulpit tentokráte poslal mezi tři bílé tyče zkušenějšího Michala Bártu, v zadních řadách nastoupil místo zraněného kapitána Literáka překvapivě Michal Skwarczek, jehož místo ve středu zálohy zaujal Adam Mrkvička. Zbylá místa v sestavě obsadili hráči, kteří nastupují v třetí lize pravidelně.

V úvodu střetnutí se Valcíři snažili držet míč na svých kopačkách, v první šanci se však ocitli domácí. Na konci 3. minuty se k odraženému míči dostal Strakoš, hradbu bránicích hráčů Lipiny však nepropálil. O dvě minuty později zahrával standardní situaci Šumský a míč po jeho centru poslal Varadi hlavou jen těsně kolem levé tyče Bučkovy branky.

Co nevyšlo klukům v samém úvodu, nechali si na 10. minutu. Opět to byl Šumský, který z trestného kopu zatočil míč směr

em k zadní tyči a tentokráte už volný Kuba Teplý hlavou skóroval – 0:1! Odra byla blízko vyrovnání v 16. minutě, kdy Mišinský po úniku Neumanna pálil naštěstí vysoko nad. Po půlhodině hry ale bylo našemu bývalému hráči umožněno zahrávat standardní situaci z levé strany a míč z jeho pravačky pak skončil přesně u vzdálenější tyče – bylo tedy srovnáno 1:1. Když pak v nastaveném čase první poloviny zápasu hlavičkoval Teplý nad bránu Petřkovic, odcházeli fotbalisté obou celků k poločasové pauze za nerozhodného stavu 1:1.

Také úvod druhého poločasu vyšel lépe našim fotbalistům. V 58. minutě se k míči na levé straně hřiště dostal Hýbl, který přízemním centrem našel před brankou soupeře Varadiho a ten pohotově vrátil Lipině těsné vedení – 1:2. V 81. minutě je rozhodnuto! Brankář Buček při malé domů chybuje v rozehrávce a Jakub Teplý svou pátou podzimní trefou upravuje již na 1:3! Obrovský zmar domácího celku pak dokresluje situace z 88. minuty, kdy kapitán Baranek posílá z trestného kopu míč vysoko nad naší branku.

Ohlasy trenérů

Filip Smékal (trenér Petřkovic): Obdržené branky nás mrzí. První byla ze standardky, u druhé jsme špatně vystoupili, u třetí přišla chyba v rozehrávce. Nemyslím si, že bychom byli horším soupeřem, ale fotbal se hraje na góly, a hosté své možnosti proměnili. My ne, čož je škoda.



Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): Podle mého jsme tady měli dobrý vstup do zápasu. S hrou týmu jsem až do zranění Tomáše Hykela spokojen. Pak jsme ale ztratili trochu koncentraci a soupeř zaslouženě skóre vyrovnal. Ve druhém poločase jsme pak dobrou taktickou hrou a rychlými protiútoky domácí trestali. Dle mého jsme tu zvítězili zaslouženě. Velké díky patří za podporu našim fanouškům, kterých se tady sešlo opravdu hodně. Jsme jim za to vděčni.