FK Frýdek-Místek - FC Zlínsko 1:1

Středeční pohárové střetnutí s ligovou Karvinou vzalo domácím hráčům mnoho sil. Ty chyběly, ale Valcíři prokázali i za nepříznivého stavu velkou morální sílu a duel s Otrokovicemi nakonec dovedli do remízového výsledku.
5.kolo (30.8.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Zlínsko
1:1


Komentář

V předehrávaném 5. kole jsme ve Stovkách přivítali otrokovickou Viktorii, která nás v loňském ročníku MSFL na domácí půdě obrala o všechny body. Tentokráte nám Viktoriáni vzali body dva, a to především díky výkonu jejich brankáře Juraje Semanka, který chytal prostě výborně. „Seman byl opravdu výborný. Já vím, u penalty chyboval, ale my jsme dnes potřebovali ještě alespoň jednu jeho chybu,“ bral vše s humorem po zápasu domácí trenér Martin Pulpit.

Ten před svými hráči smekl klobouk. „Kluci si dnes opravdu šáhli na dno svých sil. Viděli jste posledních patnáct minut, tam už někteří mleli doslova z posledního. I proto jsme museli sestavu prostřídat,“ řekl frýdecko-místecký kouč. Toho mrzelo, že se mu zrovna v tomto období několik hráčů zranilo. „Máme zraněného Hykela, nemohl nastoupit ani Šohaj s Mrkvičkou. Na lavičce jsme měli dnes dva dorostence,“ zdůraznil Pulpit.

Po bezbrankovém prvním poločase se to nejdůležitější ze zápasu událo právě po změně stran. Už v 58. minutě měli Valcíři obrovskou příležitost, když Teplý našel před brankou soupeře zcela volného Varadiho, ale náš loňský nejlepší střelec mířil hlavou přesně do míst, kde stál hostující gólman. Tlak domácích pokračoval. V 63. minutě zkoušel Hýbl nachytat z trestného kopu na holičkách Semanka, gólman Viktorie byl však pozorný. Z následného rohu minul hlavou branku Bialek.

Jak už to tak bývá, udeřilo paradoxně na druhé straně. V 69. minutě dostal o něco více prostoru střídající Fiala a přízemní střelou propálil brankáře Bártu – 0:1. Hostům narostla křídla, zvláště proto, že domácí jedenáctka musel začít více riskovat. Rozhodnuto mohlo být v 73. minutě, kdy střelu Nováka vyškrábl Bárta z bezprostřední blízkosti na rohový kop.

V 82. minutě se za obranu soupeře dostal Teplý, brankář Semanko poprvé a snad i jedinkrát v zápase zaváhal a po jeho následném faulu se pískala penalta. Tu sice následně otrokovický gólman Varadimu málem vyrazil, míč přesto skončil po jeho teči v brance – 1:1. „Tento zápas bychom si nezasloužili prohrát. Byli jsme lepší, soupeř hrál pouze v bloku zezadu,“ zdůraznil Martin Pulpit. Valcíři nakonec mohli napjatý duel i prohrát. Po vyrovnání se do tutovek dostali ještě Fiala s Malým, oba nakonec míč za záda našeho gólmana dopravit nedokázali. „Když hrajete hru dopředu, tak je jasné, že riskujete něco dozadu. My přeci nemůžeme hrát doma zanďoura. Já jsem s výkonem týmu až na některé momenty spokojen. Šance jsme si vytvořili, leč ta produktivita měla být z naší strany zkrátka lepší,“ mrzelo Pulpita.

Valcíře čeká anglický týden také v příštím týdnu, kdy se ve středu 4. září představí nejprve v Kroměříži, a pak v sobotu 7. září hostí od 16 hodin doma rezervní tým prvoligového Slovácka. „Hráči teď dostanou dva dny volna, takže věřím, že se z toho nejhoršího dostanou. I po té středě tam tentokráte bude volna více. Z fyziologického hlediska byl tento týden pro hráče opravdu náročný. Nevěřím, že by někdo jiný v soutěži hrál dvě utkání během tří dní,“ uzavřel hodnocení pátečního duelu Martin Pulpit.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): Kdyby Adam (Varadi, pozn. red.) proměnil dnes alespoň jednu ze svých šancí, tak věřím, že jsme to utkání výrazně vyhráli. Musím ale říct, že si hráči šáhli opravdu až na dno svých sil, vypracovali si několik slibných příležitostí, a ty jsme bohužel nedali. Pak nás soupeř ve druhé půli z ojedinělého protiútoku potrestal. Když to řeknu ale hodně poctivě, tak vzhledem k tomu, že jsme zápas prohrávali, tak i přesto, že jsme si nějaký tlak vytvořili, tak jsme rádi, že jsme nakonec dokázali vyrovnat.



Michal Hubník (trenér Otrokovic): První poločas byl na můj vkus takový statický. Nemělo to šťávu ani tempo. Bylo tam spoustu autů, rohů, vhazování, oba celky se nemohly dostat nějak do tempa. My hráli stále svou hru, dokonce jsme tam měli pár příležitostí, kdy jsme mohli lépe řešit tu předfinální fázi. Začátek druhé půle byl z naší strany takový nemastný neslaný. Bránili jsme v bloku, ale na sto procent. I proto jsme domácí do ničeho stoprocentního nepouštěli. Oni vlastně hrozili hlavně hrou po stranách. Bohužel jsme jim pomohli penaltou, kdy Semi vyběhl a udělal zbytečný faul. My měli ale dát gól na dva nula a bylo po zápase. Klukům za zápas děkuji, hlavně za jejich práci v defenzívě. Teď musíme zapracovat i na naší hře v ofenzívě.