FC Baník Ostrava B - FK Frýdek-Místek 0:4

Pulpitovi svěřenci mohou po čtyřech venkovních nezdarech slavit konečně vítězství. To přišlo po dlouhých dvou měsících, když Valcíři vstřelili čtyři branky béčku ostravského Baníku.
13.kolo (27.10.2019) | Markvartovice
FC Baník Ostrava B - FK Frýdek-Místek
0:4


Komentář

Zatímco trenér Martin Pulpit mohl po karetním trestu vrátit do sestavy krajního obránce Adama Kebíska, domácí kouč David Tchuř musel naopak postrádat nejlepšího střelce mužstva Radovana Lokšu a také v minulém kole vyloučeného Roberta Russmanna. V základní sestavě domácího celku nastoupilo několik hráčů ze širšího ligového kádru, na kraji zálohy se tak třeba objevil mládežnický reprezentant a bývalý hráč Baníku, Sparty či Zlína, Daniel Holzer.

Krásné předsváteční dopoledne přilákalo do Markvartovic, kde B tým ostravského Baníku hraje svá domácí střetnutí, více jak čtyři stovky diváků.

Úvod zápasu ale takto vysoké vítězství našich hochů příliš nenapovídal. „Opět to bylo z naší strany takové vlažnější,“ nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců v první čtvrthodině trenér Valcířů Martin Pulpit.

Vše se zlepšilo první vstřelenou brankou, kdy se ve 22. minutě dostal centrovaný míč na zadní tyč k Teplému, ten jej vrátil zpátky před branku a pohotový Hykel nedal domácímu gólmanovi Čížovi šanci – 0:1. Tímto těsným stavem skončil také první poločas.

Druhá půle, tak to byla ze strany hostů doslova gólová paráda. V 62. minutě nádherně vysunul Skwarczek do úniku Teplého a náš nejlepší střelec sezony přidal uklidňující druhou trefu, když brankáře Číže prostřelil – 0:2. V 72. minutě poslal trenér Pulpit do hry mladého Šohaje a střídání to bylo velmi šťastné. Šohy se totiž po necelých dvou minutách kouči odvděčil třetí brankou v ostravské síti, když zužitkoval přesný Šumského centr – 0:3.

Baníkovská rezerva mohla vzápětí zápas trošičku zdramatizovat, proti však byl výborně chytající gólman Ciupa, který míč po střele Granečného za svá záda zkrátka nepustil.

Povedený druhý poločas pak ještě podtrhl šest minut před koncem střetnutí Varadi, který těžil z přihrávky od Hýbla – 0:4.

Ohlasy trenérů

Daniel Tchuř (trenér Baníku Ostrava B): Frýdek-Místek ukázal, proč je v tabulce nahoře a proč každý rok usiluje o návrat do druhé ligy. Předvedl zkušenost, z šancí, které si vytvořil, okamžitě trestal. Nás bohužel položil druhý inkasovaný gól. My jsme opakovali to, o čem se bavíme každý zápas. Snažíme se hrát, ale chybí tam prostě dost kvality k tomu, abychom se proti dobře organizované obraně prosadili. Ztráceli jsme i v soubojích. Dokud to tak bude, nebudeme získávat míče a nebudeme moci pomýšlet na vítězství.



Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): Podle mě je to spravedlivý výsledek. Úvodních patnáct minut sice byly z naší strany takové vlažnější, ale od té první vstřelené branky jsme už utkání měli pod kontrolou a po zásluze jej pak dovedli ke třem bodům. Hosté měli pouze jedinou vážnou příležitost, to jsme už ale vedli tříbrankovým rozdílem a musíme pochválit gólmana Ciupu. Vlastně každý hráč, který dnes na hřiště nastoupil, zaslouží velké absolutorium. Například ta Skwarczkova gólová přihrávka na Teplého měla doslova ligové parametry.


Fotogalerie

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B