FK Frýdek-Místek - FC Vysočina Jihlava 0:2

F r ý d e k-M í s t e k - Dohrávka 6. kola MSDL naší devatenáctce body nepřinesla, stále tak zůstáváme na počtu čtyř bodů. Jihlava byla od úvodu utkání lepším týmem a po první půli vedla 2:0. Stejné skóre svítilo nakonec na výsledkové tabuli i na konci utkání.
6.kolo (22.9.2020) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Vysočina Jihlava
0:2


Komentář

Šest změn v základní sestavě bylo k vidění na soupisce Valcířů oproti minulému utkání v Třinci. V útoku se například objevil navrátilec z Karviné Marek Siedlok. V první půli si ale ofenzivy s celým týmem příliš neužil. Jihlava byla lepším týmem, působila kompaktněji a na hřišti to bylo vidět. Hostům navíc pomohl pokutový kop, který proměnil v 16. minutě Franěk. O pět minut později navíc naše levá strana zapomněla na Lukáše Filu, který se po křižném míči dostal lehce do šance a nezaváhal. Jihlava měla v první půli ještě jednu obrovskou šanci, po našem rohovém kopu se Jihlavští řítili do brejku, naštěstí šlo zakončení těsně vedle. My jsme se k první vážnější šanci, která by stála za zmínku, propracovali až v závěru půle. To pálil zpoza vápna halfvolejem Šeba a Janota se musel natáhnout ke své levé tyči.

Ve druhé půli se přece jen hra vyrovnala a naše hra po prostřídání zlepšila. I šancí bylo více, Šeba však na Janotu opět nevyzrál a střídající Střižík míč hlavou v 79. minutě neusměrnil tak, jak by si představoval. Jihlava však mohla přidat pojistku, Dragona zachránilo dokonce břevno. Naše závěrečná hra na riziko, tudíž na tři útočníky, už žádné zdramatizování nepřinesla. Nepomohla ani osmiminutová přesilovka, kdy v 82. minutě musel po druhé žluté kartě pod sprchy jihlavský Martin Fila. V tabulce jsme na třináctém místě a v sobotu nás tak čeká v domácím prostředí velmi důležitý zápas s patnáctým Znojmem doslova o šest bodů.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): V základní sestavě jsme oproti Třinci udělali řadu změn a dali šanci v podstatě všem starším hráčům. První půle se nám ale vůbec nevydařila, ostatně moc nám nepomohl ani brzký inkasovaný gól z pokutového kopu. Ono, v podstatě obě branky byly zbytečné a dali jsme si je v podstatě sami. V druhé půli jsme udělali některé změny a hru vyrovnali. Bohužel se nám nepovedlo zápas zdramatizovat snížením. V sobotu se musíme plně koncentrovat na zápas se Znojmem, který pro nás bude nesmírně důležitý.



×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B