FC Hlučín - FK Frýdek-Místek 0:1

V páteční podvečer odehráli frýdeckomístečtí muži utkání na půdě Hlučína. Po velmi dobrém výkonu, který okořenil jedinou brankou zápasu Marián Kovařík si Válcovny připisují do tabulky MSFL velmi důležité tři body v úvodu sezóny.
2.kolo (12.8.2022) | Městský fotbalový stadion Hlučín
FC Hlučín - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Do dnešního utkání s Hlučínem se podařilo dotáhnout hostování Lukáše Dadaka z Karviné, který tak mohl nastoupit do svého prvního zápasu v Moravskoslezské fotbalové lize. Trenér Robert Pištěk dal dvacetiletému obránci důvěru hned od začátku. Úvod utkání se odehrával ve vyrovnaném tempu, ale už ve dvanácté minutě musel Gergela vytáhnout jeden z nejlepších zákroků tohoto zápasu, neboť po přihrávce Ondřeje Moučky pálil k levé tyči Adam Zajíček. 

Robert Pištěk a Lukáš Dadak

O šest minut později přišla gólová radost! Frýdek-Místek nejprve získal rohový kop, který sice nepřinesl nic vážnějšího, ovšem Patrik Rubý posunul míč Dominiku Konečnému, jenž z pravé strany poslal centr do vápna, který si našel Marián Kovařík a z první zakončil precizně k pravé tyči. Ve 21. minutě sehrály Válcovny signál při volnému kopu, ale Jakub Massaniec po centru Konečného hlavičkoval těsně vedle branky Jakuba Lapeše.

zdroj: fchlucin.cz

Další vážnější příležitost přišla až o patnáct minut později. Hlučínu se nepovedla standardní situaci a z brejku utekl po levém křídle Matteo Burgo, ovšem jeho zakončení bylo na poslední chvíli sraženo hlučínským obráncem do zámezí. Robert Pištěk připravil své svěřence na důležitý šlágr velmi dobře a Lipina tak šla do poločasové přestávky v jednobrankovém vedení.

Spolupráce mezi Dominikem Konečným a Mariánem Kovaříkem funguje na jedničku.

Od začátku druhé poloviny se na zeleném pažitu přiostřilo a během pár minut byly rozdány tři žluté karty. Hlučín se navíc po přihrávce Lukáše Lehnerta na zadní tyč dostal do šance, ale jeho spoluhráč skákající balón netrefil podle svých představ. Následné minuty nepřinesly k vidění žádné větší momenty, neboť se zelenobílí nemohli prokombinovat přes jednotnou defenzívu našeho týmu.

V 74. minutě sice zavěsil balón do branky domácích Tomáš Hykel, ale jeho radost byla krátká, neboť se nacházel v jednoznačném ofsajdu. Konec utkání zvládl Frýdek-Místek bez větších problémů a společně si s vlastními a hlasitými fanoušky Lipiny odvezl domů zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Vynikající organizovaný výkon od všech hráčů, před kterými smekám. Tento zápas jsme potřebovali jako sůl. Parta se semkla a obstála v těžké zkoušce."