FK Ústí nad Labem - FK Frýdek-Místek 0:1

This text will be replaced
Důležité vítězství se zrodilo čtyři minuty před koncem. První venkovní výhru trefil kapitán Petr Literák.
15.kolo (17.11.2017) | MěS Masarykova
FK Ústí nad Labem - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Do Ústí nad Labem odjeli Valcíři již ve čtvrtek odpoledne s tím, že chtějí bodovat. A to se nakonec povedlo a Lipina veze všechny body! Jako první zahrozili domácí, kdy v 11. minutě vyzval ke skórování Zeman Pilíka, ten však míč v nadějné pozici vůbec netrefil. V 16. minutě vhodil míč do šestnáctky Lukasz Pielorz, ale ani Adam Varadi nebyl z malého vápna úspěšný. Ve 20. minutě Adam Ondráček nasměroval míč pod břevno ústecké branky, domácí gólman byl však pozorný. První půle byla celkem vyrovnaná. Naši hráči byli aktivnější hlavně ve střelbě na branku, ale gól z toho nebyl.

Do druhého poločasu vyslal domácí trenér dva nové hráče, kteří měli posílit ofenzivní snažení Army. V 50. minutě vystřelil nepřesně Varadi a pak se začalo blýskat před naší brankou. A přičinili se o to právě čerství hráči na hřišti. Nejdříve v 54. minutě trefil střídající Procházka boční síť Bučkovy branky a v 56. minutě vychytal z dobré pozice střílejícího Miskoviče! Od těchto okamžiků přebrali iniciativu naši hráči. V 69. minutě vypálil fantasticky Bohdan Velička, domácí gólman míč jen vyrazil před sebe k Ondráčkovi, který přestřelil odkrytou branku ve vyložené pozici! Rozhodnutí přišlo v 86. minutě, kdy Martin Slaninka rozehrál přímý kop a Petr Literák nedal brankáři Kotěrovi šanci – 0:1! Arma se snažila ve zbývajících minutách vyvinout tlak, ale více než dvě standardní situace z nich nevytěžili.

Lipina si tak odváží z Ústí nad Labem velice cenné tři body!

Ohlasy trenérů

Aleš Křeček (trenér Ústí): Příčin porážek bylo více. My se připravovali na utkání, věděli jsme, s čím Frýdek-Místek přijede a že bude bojovat a nechá na hřišti všechno. Byl to pro oba týmy extrémně důležitý zápas, který my ale nezvládli z toho důvodu, že jsme si vytvořili málo brankových příležitostí. Na můj vkus jsme soupeře měli dostat pod tlak mnohem více. Někteří hráči nepodali takový výkon, jaký bychom si představovali. Tato utkání se musí hrát tak, že k fotbalovosti se přidá absolutní bojovnost a nasazení. Soupeř nás ztrestal ze standardní situace, kterou jsme neuhlídali. Je to hrubá individuální chyba. O přestávce jsme důrazně hráčům vysvětlili, že takto si nasazení nepředstavujeme a musíme přidat. Dvojstřídáním jsme chtěli hru oživit, druhá půle byla podle mého názoru přímočařejší, rychlejší, jednodušší, a kdyby Daniel Procházka proměnil svou šanci, mohli jsme slavit. Paradoxně se nám možná bude hrát venku lépe, ale v pátek jsme chtěli Frýdek-Místek odstřihnout a přitlačit se k týmům v tabulce před námi. Budeme muset bojovat a je pravděpodobné, že to bude boj o život do posledního kola na jaře. Jsme v situaci, která není jednoduchá a potřebujeme do kádru přivést nějaké hráče, to si všichni uvědomujeme. Na druhou stranu tým svou kvalitu má, kostra týmu je kvalitní, ale určité oživení je třeba.



Josef Petřík st. (trenér Frýdku-Místku:) V hodně důležitém zápase jsme nechtěli ztratit kontakt s týmy ze spodní části tabulky, pracujeme intenzivně na tom, aby se mužstvo zvedlo. Říkal jsem hráčům, že odměna jednou musí přijít. My měli utkání, která jsme remizovali nebo prohráli o gól. Bylo pro nás složité trénovat, makat a přitom odměna v podobě bodů nepřicházela. Touto výhrou jsme se v tabulce přiblížili a podzim zakončíme těžkým duelem s Pardubicemi. Věřím, že je to jen začátek, přes zimu uděláme spoustu práce, abychom byli silnější a pro Frýdek-Místek Fortuna národní ligu zachránili. Klíčem k vítězství byl bojovný a kolektivní výkon celého mužstva. V zápase bylo spoustu soubojů a faulů, my vše přežili, nakonec po standardní situaci rozhodl náš kapitán.