FK Frýdek-Místek - SK Uničov 2:1

F r ý d e k-M í s t e k - Ani ve třetím domácím utkání v MSFL jsme nezaváhali, byť se výhra nerodila lehce. Všechny gólové momenty se vešly do první půle, kdy Valcíře poslali do vedení Šumský s Varadim. Branka do šatny od soupeře, však pro druhé dějství ještě utkání zdramatizovala. Vše ale nakonec dobře dopadlo a další tři body nás posunuli v tabulce na druhé místo
5.kolo (1.9.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Uničov
2:1


Komentář

Trenér Žižka mohl po karetním trestu využít v útoku opět Adama Varadiho, poprvé do základní sestavy pak poslal Davida Dendise. Od úvodních okamžiků se hrál ofenzivní fotbal. Už ve třetí minutě se z přímého kopu napřáhl Binar a zatřásl břevnem. Horní tyč frýdecké branky se možná ještě třepala, když na druhé straně odcentroval Hruška, a na přední tyči našel Nicolase Šumského, který poslal Lipinu hlavou do vedení.

Valcíře jakoby vedení trochu ukolébalo, zato Uničov ze své ofenzivní nálady nepolevil. Krč se dostal ve vápně ke střele a nebýt toho, že trefil jednoho z našich bránících hráčů, kdoví, jak by to dopadlo. Znovu nás nastartovala krásná akce z 30. minuty, na jejímž konci byl Adam Varadi, který srovnal na nastřelené brankové konstrukce. Smutnit však nemusel, ve 37. minutě si pohrál s obranou i brankářem a připsal si čtvrtý gól v sezóně. To však nebylo vše. V závěru utkání vytáhl doslova neskutečný zákrok Mrozek proti střele Jeřábka. Ani to ovšem nestačilo. Již v nastaveném čase rozehrál Uničov standardku lišácky, Aleš Krč se tentokrát nemýlil a zkomplikoval nám situaci.

Jak skončila první půle, tak se načala i druhá, tedy aktivitou hostů. Skutečné ohrožení brány však přišlo na druhé straně v 52. minutě z hlavy Švrčka, jehož zakončení musel vyškrábnout střídající brankář Spurný. To byla na dlouho jediná vážnější možnost. Uničov sice chtěl dosáhnout kýženého vyrovnání, ale překonat defenzivu Valcířů podruhé už se mu nezdařilo. Lipina naopak s přibývajícími minutami chtěla využít volných okének v obraně soupeře, který už riskoval. V 74. minutě doslova centimetry dělily Varadiho od druhé branky, na pas Strnada ve skluzu jen těsně nedosáhl. Jedovku Smékala pro změnu zlikvidoval gólman Spurný. To však nezměnilo nic na tom, že jsme v domácím prostředí zvítězili v MSFL i potřetí v řadě a posunuli se na druhé místo tabulky. 

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (Frýdek-Místek): Představil se tu výborný mančaft, Uničov byl silný na míči. Kdyby první poločas skončil 4:4, nemohl říct nikdo ani popel. Inkasovaným gólem do šatny jsme utkání zbytečně zdramatizovali, ale zvládli jsme to. Můžu klukům poděkovat, že to výsledkově zvládli.



Dušan Žmolík (Uničov): Utkání si musíme s hráči zhodnotit v šatně. Uslyší jak chválu, tak i kritiku k taktickým věcem. Nemůžeme vyhrát, pokud uděláme dvě chyby a necháme si z nich dát dvě branky. Naštěstí jsme stihli ještě snížit. Pro mě to byla ale jen otázka času, protože jsme si vytvářeli a hlavně vraždili šance. Do druhého poločasu jsme vstoupili všichni s tím stejným očekáváním, ale to nám vydrželo jen několik desítek minut. Pak soupeř hru rozkouskoval, upadlo tempo zápasu a už to byla otázka náhody, zda nám tam něco spadne. To, co jsme předvedli v poslední dvacetiminutovce, byla křeč.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B