TJ Valašské Meziříčí - FK Frýdek-Místek 0:3

V a l a š s k é M e z i ř í č í - Na půdu posledního týmu MSFL zajížděli Valcíři v 7. kole MSFL. S nesnadnou rolí jasného favorita jsme si však poradili. Vítěznou cestu nastartoval v 19. minutě Hruška. Na jeho trefy pak ještě navázaly branky Varadiho a Gomoly. Potěší samozřejmě i čisté konto.
7.kolo (14.9.2018) | Valašské Meziříčí
TJ Valašské Meziříčí - FK Frýdek-Místek
0:3


Komentář

Trenér Žižka udělal v základní sestavě oproti minulému utkání dvě změny. V bráně se poprvé v této sezóně MSFL objevil Filip Mucha. Místo Gomoly pak nastoupil Radek Smékal. Utkání začalo pro Valcíře celkem solidně. Ve 2. minutě obral obranu o míč Kutáč, jeho snažení zakončoval Smékal těsně vedle brány. Do podobné pozice se dostal o pár minutě později i Strnad, ani tentokrát ale míč v síti neskončil. Taktika soupeř byla jasná, pevná obrana a čekání na brejkové situace.

Strategie Valmezu však dostala trhliny už v 19. minutě. To totiž středem hřiště prošla kolmice až na Honzu Hrušku. Ten si naběhl z levého křídla a technicky zakončil ke vzdálenější tyči. Ve 33. minutě to byl pak opět náš levý obránce, který měl prsty i ve druhém gólu. Tentokrát centroval před bránu, kde dal svoji typickou branku Adam Varadi. Zblízka, hlavou. První poločas proběhl prakticky bez komplikací pro naše barvy, akorát v závěru se dostal ke střele Pospíchal, Filip Mucha byl ovšem pozorný a alespoň se mohl v bráně zahřát.

Do druhého dějství vstoupili domácí s větší aktivitou a nadějí ještě s výsledkem něco udělat. Určité možnosti si vypracovali po standardních situacích, jinak však nebezpeční nebyli. Lipina se definitivně uklidnila v 58. minutě. Střižík našel v malém vápně střídajícího Tomasze Gomolu a ten se trefil proti svému bývalému týmu. Valmez se mohl dočkat alespoň snížení, ovšem vždy byl proti brankář Mucha. Nejprve zneškodnil nebezpečnou přízemní střelu, pak si poradil i s nepříjemným polocentrem Pospíšila, který nečekaně mířil do brány. Tečku za utkáním mohl udělat Varadi, ale druhý gól v utkání nepřidal, když svoje zakončení poslal vedle levé tyče.

Ohlasy trenérů

Marian Bedrich (Valašské Meziříčí): Stále se projevuje to, co nás brzdí. Nemáme kvalitu na míči, po jeho zisku ho hned ztratíme. Poctivě sice bráníme, ale běhání bez balónu nám bere síly. Nehrajeme na míči delší časový úsek. Frýdek–Místek byl fotbalovější. My jsme měli jen sekundové úseky a například po poločase za stavu 0:2 to patnáct minut vypadalo, že budeme vyrovnaným soupeřem, a pak dostaneme třetí branku. Branky, co jsme dostali, mi připadaly hloupé, hlavně ta třetí. Musíme pracovat na tom, aby náš výkon byl kompaktnější. Tým se buduje od prvního a ne pátého patra. Přišel Dekleva a ukázal, že bude posilou, příští zápas by měl být Šichor.



Jan Žižka (Frýdek-Místek): Zasloužené tři body. Akorát mě mrzí jedna věc, ceníme si gólů všeho, ale proč si s takovým soupeřem nedokážeme zahrát fotbal. V klidu dát balón na zem a zahrát si. Byly tam zbrklé věci v předfinální fázi, do pomala finální fáze. Měli jsme hrát více s míčem, být aktivnější. S třemi body ale pochopitelně panuje spokojenost.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B