FK Frýdek-Místek - SK Spartak Hulín 5:1

F r ý d e k-M í s t e k - Valcíři naplnili roli papírového favorita proti předposlednímu Hulínu po okraj. V 8. kola MSFL jej rozstříleli po dvou gólech Varadiho a Gomoly a jedné trefě Hrušky 5:1! Do utkání jsme vlétli a do 26. minuty vedli 3:0, pak jsme si sice vybrali slabší chvilku, ke zdramatizování utkání to ale nevedlo. V druhé půli jsme pak dokonali jasné vítězství.
8.kolo (22.9.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Spartak Hulín
5:1


Komentář

I tentokrát trenér Žižka sestavu oproti vítěznému utkání ve Valašském Meziříčí trochu pozměnil. Do základu poslal Honzu Ciesaríka a Tomasze Gomolu, který se mu odměnil dvěma góly, ale k tomu se samozřejmě dostaneme. V bráně dostal podruhé v řadě šanci Filip Mucha. Práce však v první půlhodině příliš neměl, v podstatě žádnou. Valcíři byli od úvodu utkání dominantní, vždyť už v prvních vteřinách nás mohl dostat do vedení Gomola. Míč však poslal pouze do náruče gólmana. Aktivitu proměnil ve vedoucí branku v 15. minutě Adam Varadi. Po faulu na něj byla nařízen pokutový kop a sám faulovaný nedal brankáři šanci.

Prsty měl útočník Lipiny i ve druhém gólu. To totiž obral ve 22. minutě obranu soupeře o míč a poslal sám na bránu Tomasze Gomolu. Te se už tentokrát nemýlil. Slavit pak mohl ještě o čtyři minuty později, když se hlavou prosadil z rohového kopu. V této chvíli byl Hlučín "na ručník", nicméně bílomodří si situaci ztížili. V 35. minutě se totiž kopala penalta i na druhé straně a Václav Ondřejka vykřesal Hulínu naději. Definitivně do zápasu se mohli hosté vrátit v závěru poločasu, Oulehlu však skvěle vychytal Mucha.

Žádné drama Lipina ve druhém dějství nepřipustila. V 53. minutě byl blízko hattricku Gomola, jeho hlavička však tentokrát do černého nemířila. Poté si sice pár minut diváci ve Stovkách zajímavostí neužili, závěr jim to však vynahradil. Nejprve museli v 72. minutě trnout při možnosti Šroma, jeho zakončení prosvištělo mimo bránu, a pak už si mohli užívat galapředstavení.

Odšpuntoval ho v 75. minutě Hruška, který po individuální akci pálil těsně vedle, pak byl ale hlavní postavou čtvrtého gólu Valcířů. V 85. minutě pomezní signalizoval pomezní ofsajd Varadiho. Ten se však do hry nezapojil, což zmátlo obranu Hulína, která přestala hrát. Toho využil právě Hruška, jež se dostal z druhé vlny k míči a servíroval jej před bránu na skórujícího Adama Varadiho. To soupeře definitivně zlomilo. Následně jsme se dostali do několika dobrý náznaků šanci, vyšla ale až akce z 85. minuty. Bialek vymyslel skvělou přihrávku za obranu na Jana Hrušku a ten si proti Machalickému počínal mazácky.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka: S výhrou spokojenost. Akorát tam byla zase pasáž, kdy jsme úplně nesmyslně přestali hrát. Soupeř mohl snížit na 2:3 a zdramatizovat utkání. Jinak ale zasloužené vítězství. Klukům děkuji, že utkání zvládli.



Jindřich Lehkoživ: Utkání se mi nehodnotí nejlépe. Domácí do nás vletěli a za pětadvacet minut bylo po zápase. Frýdku jsme ale góly vlastními chybami nachystali sami. Až nad tím zůstává rozum stát, co jsou naši zkušení hráči vzadu vymyslet. Takové chyby, jaké děláme, soupeři ve třetí lize trestají. Kluci jsou pak frustrovaní. Nevíme, jak se z toho dostat, i když se o tom neustále bavíme. Jestli to tak bude pokračovat dál, bodovat nebudeme. Oproti předcházejícím ročníkům totiž dostáváme spoustu branek, což je vizitka celého týmu


Fotogalerie