SFK Vrchovina - FK Frýdek-Místek 0:0

Několik změn musel provést trenér Valcířů Jan Žižka před utkáním na Vrchovině. Do základní sestavy se sice vrátil uzdravený středopolař Václav Mozol, nemoc ale naopak na hřiště nepustila krajního obránce Patrika Kaizara. A tak se na levou stranu naší obranné řady přesunul Hýbl.
18.kolo (31.3.2019) | Nové Město n. Mor.
SFK Vrchovina - FK Frýdek-Místek
0:0


Komentář

Za vydatné podpory našich fanoušků se odehrála bojovná první půle, kdy si obě mužstva pár brankových příležitostí vypracovala. My jsme tu největší měli v samém závěru prvního poločasu, kdy se po rohovém kopu dostal k hlavičce Vašíček, od něj putoval míč na zadní tyč, kde stál zcela osamocený Bialek. S jeho ránou si však domácí gólman Šmída poradil.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Valcíři hrozili převážně ze standardních situací, z kterých však nic kloudného nevymysleli. Naopak v 54. minutě musel brankář Kofroň vytáhnout jeden ze svých fantastických zákroků, když zneškodnil samostatný únik domácího Michala Skalníka.

Z Vrchoviny jsme se tedy vrátili s bodem, ale za to s třetím čistým kontem v jarních odvetných zápasech. V dalším utkání nás opět čeká soupeř ze spodních pater třetiligové tabulky. V sobotu 6. dubna k nám dorazí hráči Jiskry Rýmařov a soupeři máme z podzimu rozhodně co vracet.

Ohlasy trenérů

Richard Zeman (trenér Vrchoviny): Na Válcíře jsme se dobře připravili, přečkali jsme úvodní tlak, s dobře organizovanou obranou. Dnešnímu utkání chyběly pouze góly. Hosté si přijeli pro jisté tři body, ale hráči, kteří dostali důvěru, ukázali svůj charakter. Bojovali, což vedlo k dílčímu úspěchu.



Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Remíza je podle mě spravedlivá. Bod musíme brát, jelikož jsme si těch brankových příležitostí tady moc nevypracovali. V té finální fázi to bylo tentokráte z naší strany takové nedůrazné. Přitom jsme zahrávali spoustu standardních situací, ze kterých jsme se však nedokázali prosadit. A to je škoda. Byly však i situace, ve kterých nás naopak podržel brankář Kofroň. Musíme si v týdnu zápas pořádně rozebrat, vybrat z toho to pozitivní a připravit se na další domácí utkání. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří za námi i přes tu dálku znovu dorazili v hojném počtu. Snad jim doma odčiníme tenhle výsledek a potěšíme je výhrou.


Fotogalerie

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B