FC Zlínsko - FK Frýdek-Místek 2:4

Valcíři si poradili také i s otrokovickou Viktorií. Na hřišti svého soupeře zvítězili 4:2, když tři branky vstřelil útočník Adam Varadi, jednu pak přidal v samém závěru střetnutí jeho parťák z útoku Václav Vašíček.
27.kolo (31.5.2019) | Otrokovice
FC Zlínsko - FK Frýdek-Místek
2:4


Komentář

Fotbalisté Frýdku-Místku nastoupili na Zlínsku v hodně obměněné sestavě. Trenér Žižka nechal sedět některé ze svých opor, poprvé v jarní odvetné části dostal příležitost mezi třemi bílými tyčemi brankář Marek Kalina. „Čekají nás ještě dvě velmi důležitá střetnutí a několik hráčů si v týdnu stěžovalo na drobná zranění. Bylo tam určité riziko, ale ten kádr máme natolik silný, že jsme mu věřili,“ osvětlil svůj záměr po utkání kouč Lipiny.

Jako první o sobě dali více vědět domácí. Ságner ztratil míč uprostřed hřiště, ten se následně dostal na pravou stranu k Fialovi, ale jeho centr před Kalinovu branku stačil do bezpečí odhlavičkovat Kaizar. To v polovině 6. minuty mohlo už přeci jen z domácí kopačky udeřit, když další ztrátu ve středu pole řešil domácí kapitán Jasenský ranou do tyče! A do třetice chybná rozehrávka Valcířů přišla ve 28. minutě, kdy míč doputoval na pravou stranu k Fialovi, krajní záložník domácí Viktorie si naštěstí střelecké kopačky neobul – pálil vysoko nad.

Valcíři se o první slovo přihlásili až po půlhodině hry. Spolupráci Varadiho s Mozolem vyřešil pohotovým zákrokem brankář Semanko, ten pak nezaváhal ani po Gomolově hlavičce doprostřed brány.

Jak může být fotbal jednoduchý předvedla domácí družina ve 39. minutě. Viktoriáni podnikli po naší zbytečné ztrátě míče rychlý protiútok, Hladík našel zcela volného Kišku, který levačkou pálil přesně na vzdálenější tyč – 1:0. Vyrovnání na sebe naštěstí nenechalo dlouho čekat. Po Ságnerově autovém vhazování si domácí dokonce ve dvou případech počínali nedovoleně. Ve stejné chvíli totiž Kiška fauloval zezadu Vychodila a podobně tomu tak bylo i v souboji mezi Přikrylem a Varadim. Hlavní rozhodčí zápasu odpískal pokutový kop a k jeho exekuci se postavil samozřejmě Adam Varadi, který střelou doprostřed brány napočal svůj střelecký koncert v Otrokovicích – 1:1.

Ve 43. minutě se ještě Varadi zastřeloval, o minutu později už to našemu kanonýrovi vyšlo. Vychodil jej dlouhým pasem vybídl k souboji s Přikrylem, Varadi byl úspěšnější a ranou k pravé tyči upravil na poločasových 1:2 pro Lipinu!

Do druhé poloviny zápasu provedl trenér Žižka hned tři změny najednou. Ze hřiště odešli Behan, Gomola a Mrkvička, místo nich nastoupili Vašíček, Hykel a Hruška. A zápas se šancemi na obou stranách pokračoval i po obrátce. Už v 52. minutě se po odraženém míči dostal do úniku domácí Fiala, gólman Kalina mu však včasným vyběhnutím zabránil v přesnějším zakončení. Štěstí při nás stálo o minutu později, kdy rohový kop z pravé strany prodloužil Malý na zadní tyč a Telnarovi scházel k zakončení do prázdné branky opravdu malý kousek. V 56. minutě si naopak oddechli domácí. Po centru z pravé strany totiž zabránilo Vašíčkovi k přesnému zakončení břevno otrokovické brány.

V 60. minutě máme vyrovnáno. To když Kutáč přesným centrem vybídl Telnara a ten hlavou za pomoci břevna nedal Kalinovi šanci – 2:2. V 66. minutě mohlo být na domácí straně ještě veseleji. Zakončení Telnara přišlo naštěstí z ofsajdu, takže gól bývalého mládežnického reprezentanta neplatil.

Jak nachytat domácí obranu na hruškách předvedli Valcíři v 68. minutě. Viktoriáni faulovali uprostřed hřiště Hykela, Mozol v mžiku rozehrál míč na Vychodila a po jeho uvolnění potřetí v zápase skóruje Adam Varadi – 2:3!!

Rozhodnutí padlo dvě minuty před koncem střetnutí, kdy Ságner přihrál Vašíčkovi, ten si pohrál s domácí obranou a prudkou ranou pod břevno upravil na konečných 2:4 pro Lipinu!

Ohlasy trenérů


Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Nebylo to vůbec jednoduché utkání, ale i tak si odvážím říct, že jsme tady vyhráli zaslouženě. Radost mi udělali naši útočníci, vždyť Varadi vstřelil tři branky. V první půli jsme trochu pošetřili některé naše hráče. Byl to sice možný risk, ale tento tah nám nakonec vyšel.


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek