FC Zbrojovka Brno B - FK Frýdek-Místek 3:1

H o r n í H o r á k o v - Byť U19 herně za soupeři nezaostává, výsledkově se na jaře trápí. A to doslova a do písmene platilo i proti Zbrojovce Brno. Smolně inkasované góly a naopak neproměněné šance. Přičemž po vyrovnání nepříznivého stavu v 70. minutě Luďkem Macečkem, a později nařízené penaltě, to vypadalo optimisticky. Ovšem pokutový kop Valcíři neproměnili a Zbrojovka následně dokázala udeřit. Na první výhru na jaře tak stále čekáme.
19.kolo (7.4.2019) | Mokrá Horákov
FC Zbrojovka Brno B - FK Frýdek-Místek
3:1


Komentář

Trenér Vojvodík postrádal kapitána Vojtu Kudláčka. který se zranil v minulém utkání proti Kroměříži. Kapitánskou pásku si tak natáhl na ruku Kuba Dudek. Na jihu Moravy jsme zápas odstartovali velmi svižně. Už v první minutě měl po rohovém kopu velkou šanci Forch, jeho hlavička však šla bohužel těsně vedle brány. Hra byla v první části poměrně vyrovnaná, ovšem zatímco domácí vyložené šance prakticky neměli, našim barvám se příležitosti k otevření skóre naskytly. Byl to opět David Forch, který tentokrát akci svým důrazem začal a nasměroval. Zakončoval David Maceček, jehož střela z levé strany vápna i v tomto případě skončila mimo bránu.

Pro Valcíře velká škoda, poněvadž poté přišla chvíle Zbrojovky. Brankář Málek musel hasit míč za obranu, což zvládl v úvodu dobře, bohužel při následném odkopu trefil přímo Lukáše Grubera, který následně z pětadvaceti metrů zacílil do prázdné brány. Což byla pro náš tým ledová sprcha. O přestávce navíc musel nuceně střídat útočník Matěj Křenek.

Lipina ale pochopitelně zbraně nesložila, vždyť byl před ní celý druhý poločas. A byla to zprvu povedená půle, některé dobré náznaky možností jsme ještě nedokázali zužitkovat. V 69. minutě se už ale zablýskalo. Packo využil chyby obrany a poslal do šance Davida Macečka, jenž však srovnat nedokázal. Nicméně, z následného rohu jej zaskočil jeho bratr Luděk. Krásný gól hlavou a 1:1. V tuto chvíli jsme byli na koni, čehož jsme také využili. Dudek o pár okamžiků později nastřelil ruku brněnského obránce a kopala se penalta! K ní se postavil Marek Bányácski a vsadil na razanci. Jeho pumelice doprostřed brány ovšem brankář Kvapil vykopl nohama.

Byl to zřejmě stěžejní okamžik utkání, jelikož tato situace domácí nabudila, na druhé straně to mělo opačný efekt. O to hůře, že v 85. minutě poslal Brno opět do vedení Martin Banda. Následná hra vabank pak nechala vyniknout Málka, který pochytal dvě velké šance. Na tu poslední Jakuba Pazdery, ale ani on nestačil.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Valnoha (trenér Zbrojovky Brno B): Z naší strany se jednalo o velice povedené utkání, kdy jsme byli celých devadesát minut lepším mužstvem. Po prohraném utkání v minulém týdnu jsme dnes šli do zápasu odčinit špatný výsledek. Dařila se nám kombinace, měli jsme spoustu dobrých náběhů za obranu soupeře. Ten si vypracoval jen dvě příležitosti, jednu po rohovém kopu, po které srovnal na 1:1, a druhou vzápětí po nařízení pokutového kopu. Ten ovšem gólman Kvapil zlikvidoval.



Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Musím říct, že to bylo z naší strany asi nejlepší jarní utkání. Paradoxně jsme jej nezvládli výsledkově, herně to vůbec nebylo špatné. V podstatě tomu neroumím doteď, že si nevezeme ani bod. Je mi kluků líto, výkon si bodový výsledek zasloužil.


Fotogalerie