SK Sigma Olomouc B - FK Frýdek-Místek 2:0

This text will be replaced
Ve čtvrtém utkání zimní přípravy se Frýdeckomístečtí vydali do Řepčína kde se utkali s druholigovou rezervou Sigmy Olomouc. Na utkání se gólově podíleli pouze domácí, kteří tak zvítězili již třetí zápas rozdílem dvou branek. Další zápas čeká Lipinu 7. února proti Povážské Bystrici.
(27.1.2024) | Řepčín
SK Sigma Olomouc B - FK Frýdek-Místek
2:0


Komentář

Do zápasu proti Frýdku-Místku nasadil trenér Janotka od úvodních minut Pavla Zifčáka s Františkem Matysem. V úvodu zahrozil dvakrát Filip Uriča. Jeho první pokus však postrádal větší razanci, se střelou do středu brány si gólman Frýdku poradil, podruhé, to běžela 11. minuta, se Uriča s míčem dostal do velkého úhlu a do rány se navíc položil bránící hráč soupeře. Krátce poté to skluzem zkusil Grečmal, ale byl nepřesný, navíc sudí signalizoval ofsajd. Slušnou ránu pak v 18. minutě vyslal na bránu Fabiánek, míč prosvištěl půl metru vedle pravé tyče.

I nadále se hrálo víceméně na jednu bránu. Ve 24. minutě dostal Grečmal míč za obranu, obešel gólmana, ale přestřelil. Fabiánek o pár minut později dostal míč do sítě, ale pro ofsajd gól uznán nebyl. Tlak Sigmy pokračoval, v koncovce to trochu vázlo, Zifčák po přihrávce Uriči těsně minul pravou tyč. Do vedení šli Hanáci ve 38. minutě. Fabiánek rozehrál rohový kop, centrem našel Františka Matyse, který hlavou skóroval - 1:0. Poločas tedy vyzněl lépe pro B-tým Sigmy. Obraz hry se nezměnil ani ve druhé půli, do které trenér Janotka nasadil sedm čerstvých hráčů.

Na rozdíl dvou branek mohli Hanáci odskočit v 63. minutě po souhře Kašpárka a Spáčila, na jejímž konci se druhý jmenovaný ocitl sám před gólmanem Frýdku, ten jej však skvělým zákrokem vychytal. O deset minut později se k odraženému míči dostal Jalovičor, jehož tvrdá rána prosvištěla kolem tyče. Přesněji mířil v 78. minutě Galus, brankář Frýdku-Místku ale míč lapil do rukavic. Hanáci se nakonec druhého gólu dočkali. Na polovině vybojoval míč Mikulenka, po jehož souhře s Jáchymem Šípem se do šance dostal David Kašpárek, který ranou na bližší tyč pečetil na konečných 2:0. (zdroj: sigmafotbal.cz)

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „První poločas herně vyrovnaný. Co se mi hodně líbilo, byla naše výstavba odzadu kde jsme dokázali přehrávat střed pole soupeře. Bohužel dnes věc, která nám absolutně nešla, byla hra kolem šestnáctky soupeře. Tam jsme situace řešili zbrkle a nepřesně. Druhý poločas herně patřil soupeři. Prostřídal a postupem času byl znát rozdíl v energii. Musím ale pochválit defenzivu, která si v mnoha případech počínala velmi obezřetně. Mrzí mě gól v 90. minutě na 2:0, protože ten vznikl díky přehrané situaci a následnému brejku.“


×
Dnes v 16:00 | A-tým
FK Frýdek-Místek
FC TRINITY Zlín B